Χαιρετώ,

όλους τους υποψήφιους ταξιδιώτες  , που θέλουν να κάνουν αυτό το ταξίδι που τόσο ονειρεύονται αλλά τους κρατάει πίσω η λανθασμένη άποψη οτι τα ταξίδια είναι ένα ακριβό χόμπι!  Εάν θεωρείς οτι για να κάνεις ένα ταξίδι πρέπει να είσαι πλούσιος , κάνεις λάθος και είμαι εδώ για να στο αποδείξω! Αυτός είναι ένας σύντομος οδηγός που θα σου δείξει πώς να οργανώσεις το ταξίδι των ονείρων σου!

Πλέον , ευτυχώς τα ταξίδια είναι για όλους. Δεν χρειάζεται να έχεις πολλά λεφτά για να ταξιδέψεις. Χρειάζεσαι οργάνωση , θέληση και υπομονή. Διάβασε το παρακάτω άρθρο και κάνε επιτέλους το ονειρεμένο σου ταξίδι πραγματικότητα!Θα ξεχωρίσω μερικά απλά βήματα για σένα, όπως ακριβώς ξεκινάω και γω να οργανώνω ένα οποιοδήποτε ταξίδι μου.

Οργάνωση ταξιδιού σε απλά βήματα!

Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να ταξιδέψεις στην Νέα Υόρκη για παράδειγμα , εάν δεν έχεις όρεξη για αποταμίευση και θυσίες και αν δεν γνωρίζεις καλά τα οικονομικά σου. Κάποιοι απο σας ίσως είστε πιο άνετα οικονομικά , κάποιοι άπο μας ίσως χρειαστεί να αποταμιεύσουμε για δυο χρόνια για να κάνουμε το ταξίδι μας πραγματικότητα . Ας μην μιλήσουμε όμως ακόμα για μακρινά και συνήθως ακριβότερα ταξίδια.

Σκοπός μου είναι να σου αποδείξω οτι οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ένα όμορφο εβδομαδιαίο ευρωπαικό ταξίδι . Αρχικά να ξεκαθαρίσω πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο μπάτζετ το οποίο να σου διασφαλίσει το εισιτήριο σου. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο , τότε απλά ξεκινάμε αποταμίευση!Ακόμα και με 20 ευρώ τη βδομάδα στο κουμπαρά ( αντί για ένα ζευγάρι παπούτσια ή μια τσάντα) το μήνα μπορεί να έχεις 80 ολόκληρα ευρώ , χωρίς να έχεις στερηθεί τίποτα!

Αναζήτηση εισιτηρίων
  1. Προσδιόρισε στο περίπου , το πότε θες να ταξιδέψεις.  Όσο νωρίτερα το αποφασίσεις , τότε περισσότερο χρόνο θα έχεις για οργάνωση και αποταμίευση. Εάν είσαι απο τους τυχερούς που μπορείς να κανονίσεις μερικούς μήνες πρίν την άδεια σου , τότε υπολόγισε περίπου την ημερομηνία. Εάν όχι , τότε απλά αγόρασε έναν κουμπαρά για αρχή και ξεκίνα να μαζεύεις!Επίσης μην ξεχνάς , πώς όσο νωρίτερα αναζητήσεις ένα εισιτήριο , τόσο πιο φθηνό είναι πιθανό να το βρείς! Από την άλλη μη ξεχνάς πως κάποια εισιτήρια τελευταίας στιγμής μπορείς να τα βρείς σε πολύ χαμηλές τιμές.
  2. Είσαι αποφασισμένος ή οχι; Εάν ο προορισμός σου είναι ένας και μόνο αυτός , πολύ καλά τότε επικεντρωνόμαστε εκεί. Αν απ την άλλη , θες απλά να πάς κάπου , μπές σε ένα απο τα site αεροπορικών , πάτα “οπουδήποτε “ , στην επιλογή του προορισμού και δες τι θα σου βγάλει! Ίσως βρείς μια φοβερή προσφορά , για έναν προορισμό που δεν σου είχε περάσει ποτέ απο το μυαλό! ΠΡΟΣΟΧΗ . Δεν σημαίνει ότι επειδη βρήκες φθηνά εισητήρια για έναν προορισμό , ότι και ο προορισμός ο ίδιος είναι οικονομικός. Μπορεί η διαμονή ή η διαβίωση να είναι πανάκριβη . Οπότε τα τσεκάρουμε όλα σχεδόν ταυτόχρονα μαζί.
  3. Ρίξε μια πρόχειρη ματιά στη τιμή των εισιτηρίων σου ώστε να ξέρεις περίπου για τι ποσό μιλάμε. Εάν μπορείς να είσαι λίγο ευέλικτος στις ημερομηνίες , τότε τσέκαρε τα low fare calendars που έχουν σχεδόν όλες οι αεροπορικές και ίσως βρείς το εισητήριο σου , σε λίγο διαφορετική χρονική περίοδο μέν αλλά αρκετά φθηνότερο. Εάν από την άλλη η χρονική περίοδος που μπορείς να ταξιδέψεις είναι προδιαγεγραμένη τότε απλά παρακολούθα την πορεία των εισιτηρίων σου και τσέκαρε συχνά για προσφορές! ( Χρήσιμο τιπ: η sky scanner μπορεί να σε ειδοποιεί για οποιαδήποτε αλλαγή των τιμών , αν το επιλέξεις βάζοντας απλά το mail σου )
Βρες τα ονειρεμένα σου εισιτήρια και κλείσε τα!

  Οι τιμές των εισιτηρίων πλέον δεν είναι απαγορευτικές , κάθε άλλο ίσως είναι ευκολότερο απο ποτέ να ταξιδέψεις με εισητήρια της τάξης των 50 ευρω μετ΄ επιστροφής με low cost εταιρίες , εντός Ευρώπης. Έχω ΟΝΤΩΣ κάνει ταξίδι με αυτή τη τιμή εισητηρίου. Οπότε ας υποθέσουμε ότι μετά απο έρευνα και υπομονή βρίσκεις ένα εισητήριο. Και το κλείνεις.  Και είναι σε 3 μήνες απο τώρα.  Αυτό σημαίνει οτι έχεις ξεμπερδέψει απο το ένα σκέλος της οργάνωσης και έχεις κάνει το πρώτο βήμα που θα σε φέρει πιο κοντά στο προορισμό σου!

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης : Αρρώστησα σε ταξίδι! Τι κάνω; – Ένας οδηγός επιβίωσης.
Διαμονή

Για εμένα πάντα η αναζήτηση της διαμονής βασίζεται σε ένα και μόνο ερώτημα. Έχω χρήματα να πληρώσω τώρα ή καλύτερα να τα πληρώσω κατευθείαν στο κατάλυμα , σε τρείς μηνες απο τώρα π.χ , που θα έχω πληρωθεί ή που θα έχω βάλει καποια χρήματα στην άκρη;

Εάν υπάρχει το ποσό, συνήθως τσεκάρω πρώτα την αγαπημένη airbnb  , όπου συνήθως την προτιμώ γιατί μου αρέσει να γίνομαι μέρος μια γειτονιάς και να γνωρίζω κόσμο και γιατί τις περισσότερες φορές είναι πολύ οικονομικές οι επιλογές της. ( Προσέχουμε πάντα τις κριτικές ενός καταλύματος και προτιμούμε superhosts για μεγαλύτερη ασφάλεια και εγγύηση. Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα αλλά ξεψαχνίζω κανονικά τις κριτικές! ) . Η Airbnb δεν δέχεται πληρωμές στο κατάλυμα , οπότε είναι επιλογή μας μόνο εάν υπάρχει χρήμα έτοιμο.

Άλλες επιλογές διαμόνης

Ύστερα φυσικά υπάρχει η κλασσική Booking και πρόσφατα ανακάλυψα και το hotelsandbeds , που σου δίνουν τη δυνατότητα σε κάποια καταλύματα να γίνει η κράτηση με πληρωμή στη ρεσεψιόν! Οπότε ακόμα και αν τη συγκεκριμένη στιγμή , δεν υπάρχουν τα χρήματα , μπορείς να εξασφαλίσεις τη διαμονή σου. ( Μικρό τιπ . Πολλές φορές η τιμή που θα σου εμφανίσει η booking μπορεί να είναι υψηλότερη απο αυτή , που θα σου πεί το ίδιο το κατάλυμα εάν επικοινωνήσεις κατευθείαν μαζί του , οπότε τσέκαρε το πριν).

Ακόμα χαμηλότερες τιμές θα βρείς φυσικά αν κλείσεις κρεβάτι σε κοιτώνα χόστελ και δεν θα πληρώσεις τίποτα απολύτως αν μείνεις με καποιον ντόπιο μέσω της εφαρμογής https://www.couchsurfing.com/

Πρίν τελειώσουμε ,

να πώ ότι καλό είναι να κάνουμε μια μικρή έρευνα για τον επικείμενο προορισμό μας όσον αφορά  το πόσο ακριβός προορισμός είναι , και αν θα είμαστε μέσα στο μπάτζετ μας. Για παράδειγμα , μπορεί να βρείς φθηνά εισητήρια για τη Νορβηγία (σχεδόν απίθανο αλλα λέμε) , όμως πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να χαλάσεις πολλααααά χρήματα σε φαγητό και μετακινήσεις. Οπότε λαμβάνουμε και αυτή τη παράμετρο στα υπόψην μας.

Μην ξεχνάς ότι όλα αυτά εξαρτώνται απο το πόσο αποφασισμένος είσαι για ένα ταξίδι , πόση όρεξη έχεις και πόση θέληση για αποταμίευση . Από ότι είδες δεν είναι τόσο δύσκολο να κάνεις ένα , αλλά και δυο ευρωπαικά ταξίδια το χρόνο , με σωστό προγραμματισμό και για όποια άλλη πληροφορία θες να μάθεις μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.

Είσαι έτοιμος;

Evita.