Αν βρεθείς στη Φρανκφούρτη και είσαι φαν των μουσείων και της εξερεύνησης ετοιμάσου να χαλάσεις πολύ χρόνο – και αρκετό χρήμα – στη πόλη των 60 μουσείων! Η τιμή του εισιτηρίου στα περισσότερα , είναι αρκετά τσιμπημένη μεν , απόλυτα δικαιολογημένη δε , βάσει των υπηρεσιών που προσφέρουν! Περνώντας στην απέναντι όχθη του ποταμού Main , βρίσκονται σχεδόν το ένα δίπλα στο άλλο επτά μουσεία , τα περισσότερα απο τα οποία και επισκεφθήκαμε. Προφανώς δεν τα επισκέφθηκα όλα , όμως θα σου γράψω ένα σύντομο οδηγό για τα πιο αξιόλογα μουσεία της Φρανκφούρτης!

Πρίν ξεκινήσεις , διάβασε τον οδηγό μου για τη Φρανκφούρτη ΕΔΩ
Goethe House & Museum:

Το σπίτι , όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο εθνικός ποιητής της Γερμανίας Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Johann Wolfgang Goethe) ,είναι ένα παλιό αρχοντικό τριών ορόφων , κοντά στο ιστορικό κέντρο . Πλέον έχει γίνει μουσείο και πέρα απο την εντυπωσιακή βιβλιοθήκη , φιλοξενεί και αρκετά έργα τέχνης. Βρίσκεται πολύ κεντρικά και είναι κρίμα να μην πας μια βόλτα!

https://www.goethehaus-frankfurt.de/goethe-house

goethe1

Frankfurt Zoo και Botanical Gardens :

Ο Ζωολογικός Κήπος της Φρανκφούρτης είναι ένας από τους παλιότερους της Ευρώπης (1858) και φιλοξενεί 500 είδη πανίδας και πάνω απο 4.500 ζώα σε ανοιχτά πάρκα. Ο Βοτανικός Κήπος ιδρύθηκε το 1868 και φιλοξενεί πάνω απο 6.000 διαφορετικά φυτά , σε ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα από ανοιχτούς θεματικούς κήπους και θερμοκήπια.Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν νιώθω πολύ καλά με τους ζωολογικούς , αλλά στο αναφέρω όπως και να έχει και η επιλογή είναι δική σου.

http://www.zoo-frankfurt.de/

Stadel Museum:

Δεν ξέρω αν είσαι από αυτούς που απλά κοιτάνε για λίγο τους πίνακες και απλά δεν το χουν με τη ζωγραφική ρε φιλε , ούτε εγώ βέβαια θα προσποιηθώ ότι είμαι γνώστης του αντικειμένου. Είμαι κάπου ενδιάμεσα μάλλον , με ενδιαφέρει μεν αλλά μετά από κάποια ώρα αν τα εκθέματα δεν με κρατάνε χάνω το ενδιαφέρον μου και αρχίζω να τα προσπερνάω γρήγορα . Η συγκεκριμένη βέβαια , είναι  μια από τις σημαντικότερες πινακοθήκες στο κόσμο , φιλοξενεί έργα επτά αιώνων από το 14ο αιώνα και έπειτα , μεταξύ αυτών έργα του Πικάσο , Ρούμπενς , Μποτιτσέλι και άλλων. Ένα τεράστιο μουσείο , με είσοδο αν θυμάμαι καλα γύρω στα 16 ευρώ.Το συγκεκριμένο είναι απο τα καλύτερα όλης της Ευρώπης , οπότε μην παραλείψεις μια βόλτα αν σου έρθει όρεξη.

https://www.staedelmuseum.de/en

Νatural History Museum Senckenberg:

Άλλο ένα τεραστίων διαστάσεων μουσείο , φυσικής ιστορίας το οποίο ίσως μεχρι τώρα να είναι το καλύτερο μουσείο που έχω επισκεφθεί έβερ ! Παρουσιάζει με εντυπωσιακό τρόπο, την εξέλιξη της ζωής του ανθρώπου αλλά και του πλανήτη όλου , από την προιστορική εποχή μέχρι και σήμερα. Από το Big Bang μέχρι το σύγχρονο άνθρωπο , από τις αιγυπτιακές μούμιες μέχρι τους πλανήτες του ηλικαού συστήματος , αυτό το μουσείο τα έχει όλα! Και φυσικά η δημοφιλέστερη συλλογή του είναι αυτή των δεινοσαύρων η οποία είναι η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ευρώπη! Στο συγκεκριμένο μουσείο καθίσαμε περίπου τέσσερις ώρες , όλες συγκλονιστικές μέχρι το τελευταίο λεπτό!

20160121_143547

Dinosaur Collection

http://www.senckenberg.de/

Modern Art Museum:

Σε ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης στεγάζεται το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης , που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή μεταπολεμικής τέχνης από το 1960 και έπειτα.

https://www.mmk.art/de/

Film Museum

 Το συγκεκριμένο , δεν ήταν στη λίστα μας αλλα εφόσον βρέθηκε μπρστά μας , θεωρήσαμε απαραίτητο να το δούμε γιατί δεν είχαμε ποτέ πάει σε κάτι παρόμοιο. Και ήταν μια πολύ σωστή απόφαση τελικά καθώς ήταν ένα εξαιρετικά διαδραστικό μουσείο ( στοιχείο που αγάπησα σε όλα τα μουσεία της Γερμανίας , βέβαια) , το οποίο παρουσίαζε την εξέλιξη της τεχνολογίας του κινηματογράφου , ανά τα χρόνια! Μπορούσες ακόμα και να γυρίσεις τη δική σου , μικρού μήκους ταινία!

https://deutsches-filminstitut.de/filmmuseum/

p1020082

George interviews himself

20160122_142307

Evita killed by huge bugs – episode 1

20160122_142404

We all live in yellow submarine

Evita.