Περίτεχνα κρυμμένο , ανάμεσα στους τεράστιους βράχους του βουνού Monserrat βρίσκεται το ομώνυμο Μοναστήρι της Παναγίας του Μονσερράτ , ένα από τα σημαντικότερα , για να μην πώ το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο όχι μόνο της Καταλονίας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Η ίδια η λέξη ” μονσερρατ ” στα καταλανικά σημαίνει ακανόνιστο βουνό και δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα το φυσικό τοπίο που περιβάλλει το μοναστήρι.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει και αυτό: Βαρκελώνη.Ταξίδι στη πρωτεύουσα της Καταλονίας.

LRM_EXPORT_20180304_173621

Πώς να φτάσετε

Από τη Βαρκελώνη βρίσκεται περίπου μία ώρα μακριά και η τοποθεσία του θυμίζει αρκετά τα δικά μας Μετέωρα. Είναι πολύ γνωστός προορισμός ημερήσιας εκδρομής και αν βρεθείς στη περιοχή θα σου πρότεινα να κάνεις μια επίσκεψη. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια τρένων , τα οποία καταλήγουν στη στάση των τελεφερίκ που θα σε ανεβάσουν μέχρι το βουνό.

Η διαδρομή με το εναέριο τελεφερίκ, διαρκεί 5 λεπτά και έχει υπέροχη θέα. Ερχόμενος με το τρένο από τη Βαρκελώνη, θα κατέβεις στη στάση Aeri de Montserrat από την οποία θα πάρεις το τελεφερίκ. Εάν θέλεις να πάρεις τον οδοντωτό, τότε θα κατέβεις μια στάση αργότερα, στην Monistrol de Montserrat. Ο οδοντωτός κάνει 15 λεπτά να ανέβει στο μοναστήρι και βεβαίως δεν δίνει την ίδια θέα με το εναέριο, αν και το τελευταίο βαγόνι, έχει πολύ καλές εικόνες. Όμως μπορείς να καθίσεις, να νοιώσεις πιο άνετα και επίσης έχει τη δυνατότητα να δέχεται και αμαξίδια των ΑΜΕΑ.

LRM_EXPORT_20180304_212931

Η θέα από το Μοναστήρι

Λίγες πληροφορίες ακόμα

Το μοναστήρι των Βενεδεκτίνων μοναχών φιλοξενεί το αγαπημένο άγαλμα της Αγίας Παρθένου . Η Παναγία του Μονσεράτ, είναι ευρέως γνωστή ως La Moreneta (Dark One), λόγω του σκοτεινού χρώματος, που εμφανίζει η μορφή της . Ο Πάπας Λέων ΧΙΙΙ κήρυξε την Παναγία των Μονσεράτ, Πολιούχο της Καταλονίας, το 1881.

LRM_EXPORT_20180304_173701

Ένα άλλο κορυφαίο γεγονός της επίσκεψης σου στο Μοναστήρι είναι η ευκαιρία να ακούσεις την περίφημη και ξακουστή Βασιλική παιδική χορωδία, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Οι παραστάσεις είναι χωρίς χρέωση και λαμβάνουν χώρα στη Βασιλική, κάθε ημέρα στις 1 το μεσημέρι, με εξαίρεση τις διακοπές των Χριστουγέννων, τον Ιούλιο και ορισμένες εορταστικές περιόδους κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Evita.