Μόλις μία ωρα μακριά από τη Φρανκφούρτη, βρίσκεται μια από τις ομορφότερες πόλεις της Γερμανίας, ένα μικρό διαμαντάκι ιδανική για ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο ή ακόμα και για μια ημερήσια εκδρομή και δεν είναι άλλη από την μπαρόκ Χαϊδελβέργη!

Η συγκεκριμένη πόλη έγινε σημαντικός σταθμός στη Γερμανία από το 12 μ.Χ, όταν και ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο της, το πρώτο και σημαντικότερο της χώρας, που ακόμα και σήμερα συγκεντρώνει μεγάλο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον και προσδίδει στη πόλη αυτή το σημαντικότερο της χαρακτηριστικό! Τη ζωντάνια που δημιουργούν σε μια πόλη οι φοιτητές!

Σημαντικές προσωπικότητες της Ιστορίας έχουν κατά καιρούς επιλέξει να μείνουν σε αυτή τη μικρή αλλά ξακουστή πόλη, όπως ο γνωστός φιλόσοφος Γκαίτε και ο συγγραφέας Μαρκ Τουέιν και πλέον αυτή η πόλη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς ολόκληρης της χώρας!

20160124_171841

 Πώς να φτάσεις

Πάρε τη πρώτη πτήση για Φρανκφούρτη και από εκεί μπορείς να βρεις συχνά δρομολόγια μέσω λεωφορείων ή τρένων. Η διαδρομή δεν ξεπερνά τη μια ώρα.

 Αξιοθέατα

Η αλήθεια είναι ότι φτάσαμε απογευματάκι στη Χαϊδελβέργη και δεν έχω πανέμορφες φωτογραφίες με πολύ φως να σου παρουσιάσω, ειδικά αν πας χειμώνα σκοτεινιάζει σχετικά νωρίς αλλά ακόμα και έτσι θα σου δείξω ό,τι έχω!

 Διάσχισε το μεγάλο πεζόδρομο

Όπως σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις, έτσι και η Χαϊδελβέργη διαθέτει μια πανέμορφη μεσαιωνική παλιά πόλη με μπαρόκ στοιχεία και τον μεγαλύτερο πεζόδρομο (Hauptstrasse) ολόκληρης της Γερμανίας, μήκους 1.6 χιλιομέτρων! Είναι γεμάτος μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια και ο οποίος καταλήγει κάτω από το λόφο, στον οποίο βρίσκεται χτισμένο το επιβλητικό Κάστρο της πόλης. Περιπλανήσου στα μαγαζιά και τόλμησε και εσύ να ανακαλύψεις όλα τα κρυμμένα στενά της πόλης.

 Ανέβα μέχρι το Κάστρο της Χαϊδελβέργης

Μετά μια απαραίτητη στάση για μπύρα και ζεστή σοκολάτα σε ένα απίστευτα μοναδικό καφέ, πήραμε και εμείς το δρόμο της ανάβασης προς το Κάστρο, γνωστό και ως Παλάτι. Αν δεν αντέχεις την αρκετά ήπια πεζοπορία, μπορείς να πληρώσεις τα 6 ευρώπουλα και να πάρεις το τελεφερίκ από τη πόλη για να ανέβεις μέχρι πάνω, να περιπλανηθείς στο Κάστρο, στο Μουσείο, στους Κήπους του και να θαυμάσεις τη θέα! Εκεί, μέσα στο Κάστρο, στο υπόγειο Βασιλικό Κελάρι, το οποίο τώρα λειτουργεί και σαν εστιατόριο, βρίσκεται το μεγαλύτερο βαρέλι στο κόσμο, αν θες να δεις κάτι πιο ιδιαίτερο.

20160124_180447_LLS

 Βγάλε μια φωτογραφία στη πέτρινη γέφυρα

Η μεσαιωνική πέτρινη γέφυρα Alte Brucke βρίσκεται στην άκρη της πόλης και είναι το ιδανικό σημείο να κρεμάσετε και να κλειδώσετε και εσείς την αγάπη σας, πάνω από τον ποταμό Neckar. Εκεί θα βρεις και το μάλλον τρομακτικό μπρούτζινο γλυπτό του ” Πίθηκου της Χαϊδελβέργης ” που κρατώντας έναν καθρέφτη, σύμφωνα με τη παράδοση θα σου ζητήσει να κοιταχτείς καλά και να κάνεις την αυτοκριτική σου πριν εισέρθεις στη πόλη. Ολίγον creepy.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει : Ταξίδι στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

20160124_184821_LLS

Περπάτησε στο μονοπάτι των φιλοσόφων (Philosophers Weg)

Περνώντας στην απέναντι όχθη του ποταμού Neckar, θα βρεθείς σε ένα μοναδικής ομορφιάς πάρκο, το οποίο θα διασχίσεις και εσύ  – όπως έκαναν παλαιότερα και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου – το ξακουστό ” Μονοπάτι των Φιλοσόφων “.

 Η πλατεία της αγοράς

Από τις πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορές, στήνεται κάθε χρόνο στη κεντρική πλατεία της Χαϊδελβέργης , οπότε αν βρεθείς στη περιοχή από μέσα Νοεμβρίου και έπειτα μην ξεχάσεις να την επισκεφθείς. Εκεί στη πλατεία θα βρεις επίσης και το μπαρόκ Ναό του Αγ. Πέτρου και το Δημαρχείο, μεταξύ άλλων ιστορικών κτιρίων.

e9efa-20160124_171808

Καλά να περάσεις!

Εβιτα.