Φίλοι της Κέρκυρας μαζευτείτε, στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσω τις αγαπημένες μου παραλίες του νησιού, πώς να πάτε μέχρι εκεί και τι να περιμένετε! Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλες, αν όχι όλες οι παραλίες (που αξίζουν) σε αυτό το νησί είναι τουλάχιστον 40 λεπτά μακριά απο το κέντρο της πόλης. Εάν δεν έχετε έρθει με όχημα, σας προτείνω να νοικιάσετε ένα καθώς θα ταλαιπωρηθείτε αρκετά με την υπεραστική συγκοινωνία και θα σιχαθείτε και το νησί και εμένα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων, δείτε εδω

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει και αυτό : Τα πιο ινσταγκραμμικά καφέ της Κέρκυρας και που να τα βρείς.

 

Ας ξεκινήσουμε!

1.Χαλικούνας

Απόσταση από το κέντρο πόλης : 50′

Βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού κοντά στο χωριό Άγιος Ματθαίος και είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Ουσιαστικά μιλάμε για μια λωρίδα αμμουδιάς που εκτείνεται μεταξύ της θάλασσας και της λίμνης Κορισσίων , γεμάτη αμμόλοφους , ένα πραγματικά ιδιαίτερο σκηνικό. Ολόκληρη η περιοχή είναι προστατευόμενη natura και πέρα από μια πολύ μέτρια καντίνα και μερικές ξαπλώστρες δεν θα βρείτε κάτι άλλο για να προμηθευτείτε πόσιμα ή σνακ.  Μπορείτε είτε να επιλέξετε να καθίσετε μπροστά στη καντίνα είτε – και σας το προτείνω – να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα και να κατευθυνθείτε σε μια μεριά της παραλίας που θα είστε σχεδόν μόνοι και να χαλαρώσετε.

Η συγκεκριμένη παραλία είναι αρκετά γνωστή και για τις αθλητικές δραστηριότητες που διεξάγονται εκεί , καθώς συχνά σηκώνει αέρα και κύμα , κάνοντας την ιδανική για τους λάτρεις της περιπέτειας. Μην μπείτε πολύ βαθιά στην άμμο με το αυτοκίνητο μπορεί να κολλήσετε!

IMG_20190703_175949

Μπορείς να δείς τα kite στο βάθος;

2. Ίσσος

Απόσταση απο το κέντρο πόλης : 40′

Η παραλία του Ίσσου είναι ίσως κάτι το μοναδικό στο νησί , τόσο για τη γεωλογική του διαμόρφωση όσο και για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα του . Συνορεύει και ανήκει, μαζί με τον γειτονικό Χαλικούνα, στη προστατευμένη περιοχή natura της λιμνοθάλασσας των Κορισσίων. Φτάνοντας , μπορείτε να θαυμάσετε το κεδρόδασος που εκτείνεται μέχρι το Χαλικούνα , και μόλις αρχίσει να πέφτει ο ήλιος σκαρφαλώστε πάνω σε έναν από τους πολλούς αμμόλοφους και παρακολουθήστε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας.

 

Secret Paradise – Παλαιοκαστρίτσα

Απόσταση απο κέντρο πόλης : 40′

Στην πλευρά της Παλιοκαστρίτσας , θα βρείτε τα πιο όμορφα γαλαζοπράσινα νερά και μια από τις πιο εξωτικές παραλίες του νησιού , τους Χωμούς ή όπως ονομάζεται πλέον Secret Paradise. Φτάνοντας στο λιμανάκι επιβιβαστείτε σε μια βαρκούλα , ή νοικιάστε μια δική σας και αντικρύστε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές του νησιού και τα πιο καθαρά αλλά και παγωμένα νερά.

Στη συγκεκριμένη παραλία υπάρχουν ελάχιστες ξαπλώστρες και λίγος ίσκιος οπότε μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας νερά , σνάκ και ομπρέλες!

 
Πόρτο Τιμόνι

Απόσταση απο κέντρο πόλης : 1h

Ίσως η πιο φωτογραφημένη παραλία του νησιού αλλά και η πιο μυστηριώδης κυρίως για την φυσική της ομορφιά και ιδιομορφία! Βρίσκεται μεταξύ Αγίου Γεωργίου Πάγων και Αφιώνα και εκτός από το εικοσάλεπτο μονοπάτι ( που όμως θα σας ανταμείψει με την πιο μαγική θέα) ,  η πρόσβαση μπορεί να γίνει μέσω θαλάσσης με βαρκούλα. Μη ξεχάσετε τα βασικά σνακ και νερά καθότι εκεί δεν θα βρείτε τίποτα και αν επιλέξετε να φτάσετε εκεί μέσω του μονοπατιού , μόνο με κλειστό αθλητικό παπούτσι!

porto-timoni-northwest-corfu

Άγιος Γόρδιος

Απόσταση από κέντρο πόλης: 30′

Ο Άγιος Γόρδιος βρίσκεται στην ξακουστή για τις πανέμορφες παραλίες της δυτική ακτή της Κέρκυρας , φωλιασμένος στις ρίζες ενός καταπράσινου βουνού ενώ περικλείεται από χρυσοπράσινα ελαιόδεντρα και αμπέλια αλλά και εντυπωσιακά βραχώδη συμπλέγματα.Για να φτάσουμε στην παραλία του Άη Γόρδη, υπαρχουν δυο δρομοι, ο ένας ειναι ο δρόμος που ξεκινά από τον Κάτω Γαρούνα, μέσα στις ατέλειωτες σειρές των χρυσοπράσινων αμπελώνων και των πανύψηλων, χαρακτηριστικών για την Κέρκυρα, ελαιόδεντρων και ο αλλος δρόμος περνά δίπλα απο το γραφικό χωριό των Σιναράδων.

 

Άγιος Στέφανος Αυλιωτών

Απόσταση από κέντρο πόλης : 1h’

Άφησα την τοπ από τις αγαπημένες μου παραλίες της Κέρκυρας για το τέλος . Αρκετά μακριά αλλά από το κέντρο της πόλης αλλά σίγουρα αξίζει να μείνεις μια ώρα στο αυτοκίνητο για να φτάσεις μέχρι τον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών. Μια αχανής αμμουδιά , όχι ιδιαίτερα γεμάτη με ξαπλώστρες , με υπέροχα ρηχά νερά και άργυλο για να κάνεις και σπα. Άλλη μια παραλία από την οποία μπορείς να νοικιάσεις βαρκούλα και να φτάσεις μέχρι τη γειτονική παραλία του Λογγά.

 Μπορεί να σας ενδιαφέρει και αυτό: Roadtrip από τη Πάργα στη Λευκάδα

Have fun people

Evita