Ξεκίνησε ως οικογενειακό χόμπυ και μετατράπηκε σε μια από τις “νόστιμες”, γλυκές και αναγνωρισμένες επωνυμίες του νησιού. Ο λόγος για “Του μελιού το πανηγύρι”, την οικογένεια Δεμερτζόγλου και πιο συγκεκριμένα την Βάσια και τον Άγγελο που βρίσκονται πίσω από αυτήν την μελένια επιχείρηση και δημιουργούν το μέλι από την Κέρκυρα που σίγουρα θα λατρέψεις.

Συναντήθηκα ένα μεσημέρι με τον Άγγελο και τη Βάσια για να μάθω περισσότερα για την επιχείρησή τους, τα προϊόντα και το όραμά τους και αυτό που είδα ήταν δυο νέα αδέρφια με μπόλικη αγάπη για την Κέρκυρα, όρεξη, πάθος για τελειότητα και πολλά όνειρα για την επιχείρηση τους. Mέσα από το μελένιο εγχείρημα τους, στόχος τους είναι όχι μόνο να αναδειχτούν και να αγαπηθούν τα προϊόντα τους, αλλά να αναδειχτεί ολόκληρη η Κέρκυρα.

Ένα background story

Ο Άγγελος και η Βάσια μεγάλωσαν στην Βαυαρία, κοντά στη φύση και παρότι ξεκίνησαν για άλλους δρόμους, τελικώς όπως λένε και οι ίδιοι “οι μέλισσες τις επέλεξαν”. Επέστρεψαν στην Κέρκυρα, και όταν το μέλι που έβγαζαν οικογενειακώς για προσωπική χρήση, ξεκίνησε να επεκτείνεται απο το κύκλο των γνωστών και φίλων, συνειδητοποίησαν μέσα από την αγάπη του κόσμου και το θετικό feedback που εξελάμβαναν, ότι κρατούσαν στα χέρια τους ένα προϊόν που είχε όλες τις προδιαγραφές να μετατραπεί σε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Mε γνώμονα πάντα την ποιότητα, η Βάσια και ο Άγγελος επικεντρώθηκαν στην παραγωγή μελιού αλλά και παράγωγων προϊόντων και από το 2016 ξεκίνησαν να εργάζονται συστηματικά, να προσθέτουν προϊόντα στην παραγωγή τους και να διανέμουν τα καλούδια τους σε διάφορες μεριές του νησιού αλλά και εκτός και πλέον εξάγουν τα προϊόντα τους και σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γερμανία και η Ιρλανδία.

Του Μελιού το Πανηγύρι παράγει:

  • Μέλι Άνθεων (γεμάτο άρωμα) – Μέλι Δάσους (πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες)
  • Μέλι Θυμάρι – Μέλι Ρίγανη
  • Μέλι Κούμαρο (ιδανικό για διαβητικούς)
  • Βασιλικό Πολτό, γύρη, βάμμα πρόπολης και ξηρή πρόπολη
  • Κεραλοιφές
  • Πεντανόστιμα Παστέλια

Και αρκετά ακόμα που θα έρθουν…

Τα προϊόντα τους μπορείς να τα βρεις σε πάνω απο 200 σημεία πώλησης σε ολόκληρο το νησί και ακόμα και αν θεωρείς ότι δεν έχει τύχει να βρεθείς μπροστά τους…well think again!Το μέλι τους βρίσκεται σε πολλά εστιατόρια, καφέ, ζαχαροπλαστεία και χρησιμοποιείται για την παραγωγή ξεχωριστών πιάτων, γλυκών ακόμα και cocktail! Πολλές συνεργασίες έχουν γίνει επίσης με άλλα γνωστά τοπικά brands, με τα οποία έχουν συνδυάσει τα προϊόντα τους δημιουργώντας λαχταριστά αποτελέσματα!

Διακρίσεις και βραβεύσεις

Μπορεί του Μελιού το Πανηγύρι να είναι ένα σχετικά νέο brand ωστόσο έχει καταφέρει να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές αλλά και βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιταλία και την Αγγλία κάνοντας την Κέρκυρα γνωστή έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Στον διεθνή διαγωνισμό τροφίμων Great Taste στο Λονδίνο το 2019, απέσπασαν την σημαντική διάκριση/βράβευση των δύο αστεριών στην ετικέτα τους.

Τα μελλοντικά σχέδια

Είναι πολλά και περιλαμβάνουν από έναν χώρο προσιτό για όποιον θα θελήσει να μάθει περισσότερα για την παραγωγή μελιού μέχρι την δημιουργία πολλών ακόμα προϊόντων με γεύσεις και αρώματα Κέρκυρας. Η Βάσια και ο Άγγελος δεν ήθελαν να αποκαλύψουν πολλά από τα μελλοντικά τους σχέδια αλλά να είστε σίγουροι πως θα ακούσουμε νέα τους σύντομα.

Για να μάθετε το κοντινότερο σημείο πώλησης σε εσάς μπορείτε να καλέσετε στο παρακάτω τηλέφωνο ή να στείλετε μήνυμα στις σελίδες τους στα social.

Του Μελιού το Πανηγύρι
Μελισσοκομική Δεμερτζόγλου
Δ/νση: Άγιος Ιωάννης, Κέρκυρα
Τηλ.: 6979837375
👉 Facebook: Του μελιού το πανηγύρι

👉Instagram: @tou_meliou_to_panigiri

Nα γλυκαθείτε όλοι!

Εβίτα.