Σε μια από τις πιο γραφικές και πολύχρωμες Πλατείες της πόλης της Κέρκυρας, στην Πλατεία Δημαρχείου και συγκεκριμένα στην Γκίλφορδ 59, βρίσκεται το Dots Shoes. Εάν είσαι και εσύ λάτρης των χειροποίητων σανδαλιών τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα. Εάν δεν είσαι (ακόμα) τότε σου εγγυώμαι, ότι στο κατάστημα του Δημήτρη Πηγή θα γίνεις. Γιατί τα σανδάλια του έχουν όλα όσα θέλουμε από το καλοκαίρι μας. Στυλ, χρώμα και άνεση.

Το κατάστημα Dots Shoes άνοιξε τις πόρτες του περίπου πριν πέντε χρόνια και από τότε τα υπέροχα αυτά σανδάλια έχουν αφήσει, και συνεχίζουν να αφήνουν τα αποτυπώματά τους όχι μόνο στην Κέρκυρα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς έχουν αγαπηθεί για την ποιότητα, τα ιδιαίτερα σχέδια, τα χρώματα και το απαράμιλλο στυλ τους. Έτοιμοι να κάνουμε μια βόλτα στην οδό Γκίλφορδ;

Το μικρό αλλά τόσο καλαίσθητο κατάστημα του Δημήτρη, δημιουργήθηκε έτσι ώστε να χωράει τα απολύτως απαραίτητα. Τα χρωματιστά σανδάλια του, και μια γωνιά όπου θα τον βρεις καθημερινά να σχεδιάζει καινούρια κομμάτια, να επιδιορθώνει ή να βάφει, ή απλά να παρατηρεί την πόλη, παίρνοντας έμπνευση για νέα σχέδια.

Ο Δημήτρης έχει κάνει σπουδές Οικονομικών και Φωτογραφίας, ωστόσο μετά από την εργασία του σε μια βιοτεχνία με σανδάλια την περίοδο που ήταν φοιτητής, τον κέρδισε η υποδηματοποιία και η τέχνη της δημιουργίας και του σχεδιασμού. Γύρισε στην Αθήνα για να φοιτήσει εκ νέου σε Σχολές σχετικές με design και κατασκευή υποδημάτων και μετά την επιστροφή του στην Κέρκυρα, δημιούργησε τα Dots Shoes, αρχικά στο κομμάτι της χονδρικής και έπειτα ανοίγοντας το δικό του κατάστημα.

Ο Δημήτρης πιστεύει ότι υπάρχει κάτι μαγευτικό στον τρόπο με τον οποίο οι πρώτες ύλες καταλήγουν να γίνονται ένα “έργο τέχνης”. Πιστεύει στην ιδιαιτερότητα του χειροποίητου, υποστηρίζει το “ethical” fashion και νιώθει τυχερός που κάνει αυτό που αγαπάει. Κάθε ζευγάρι σανδάλια χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα για να κατασκευαστεί και έχει την δική του μοναδικότητα και χαρακτήρα.

Τα σανδάλια που θα βρεις στο Dots Shoes φτιάχνονται εξ’ ολοκλήρου από δέρματα Ιταλίας πρώτης ποιότητας, δημιουργούνται και βάφονται στο χέρι. Κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο που να αγκαλιάζουν το πόδι φυσικά και να χαρίζουν άνεση όλες τις ώρες της ημέρας.

Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ πολλών χρωμάτων και σχέδιων (αν και δεν θα είναι τόσο εύκολο) και αν θέλεις κάτι πιο συγκεκριμένο, τότε ο Δημήτρης μπορεί να το δημιουργήσει για εσένα. Προς το παρόν το κατάστημα διαθέτει μόνο γυναικεία σανδάλια, αλλά στα μελλοντικά σχέδια είναι επίσης και δερμάτινες γυναικείες εσπαντρίγιες αλλά ΚΑΙ ανδρικά σανδάλια.

Εμένα με κέρδισε το υπέροχο μωβ χρώμα αλλά και το γκρι σανδάλι με τα ιδιαίτερα δεσίματα.

Εσύ ποιο θα επιλέξεις;

Ακολούθησε το Dots Shoes σε facebook & instagram:

Γκίλφορδ 59, Κέρκυρα / +30 2661048673