Αναζητώντας ιδιαίτερες καλοκαιρινές δραστηριότητες στο νησί της Κέρκυρας, κάτι διαφορετικό από τις καθιερωμένες εξερευνήσεις σε υπέροχες παραλίες και τοπία, έπεσα πάνω σε μια online αναφορά στο Corfu Aquarium. Έπρεπε να το ερευνήσω και αυτό ακριβώς έκανα ένα ζεστό απόγευμα του Απριλίου.

DCIM100GOPRO

The interior

Μερικές πληροφορίες

Το Corfu Aquarium βρίσκεται σε μια από τις όμορφες και γνωστές κωμόπολεις της Κέρκυρας, περίπου 23 χλμ μακριά από το κέντρο της πόλης, την πανέμορφη Παλαιοκαστρίτσα. Αν δεν έχεις δικό σου όχημα μπορείς να φτάσεις εκεί με λεωφορείο (υπάρχουν συχνά δρομολόγια, δες περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ ) η διαδρομή είναι περίπου στη μισή ώρα  Αφού θαυμάσεις τα μαγευτικά τοπία της περιοχής στη διαδρομή, θα φτάσεις και στο Ενυδρείο, όπου θα σε περιμένει ο Άρης για να σε ξεναγήσει στο μοναδικό υδάτινο κόσμο που έχει δημιουργήσει με πολύ αγάπη και αφοσίωση, αυτός και η οικογένεια του.

DCIM100GOPRO

 Corfu Aquarium

To Corfu Aquarium ξεκίνησε την λειτουργία του το 2011 και σκοπός του είναι να αναδειχθεί η υδρόβια ζωή όχι μόνο της Κέρκυρας αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Ο βυθός είναι άλλωστε το πιο μυστηριώδες και μεγάλο κομμάτι του πλανήτη μας.Το Ενυδρείο εκτός από αρκετά είδη ψαριών φιλοξενεί και μερικά άκρως ενδιαφέροντα ερπετά – ο Γιώργος το ιγκουάνα είναι ο μεγάλος σταρ κακά τα ψέμματα- πολλά φίδια, οστρακοειδή και μαλάκια.

DCIM100GOPRO

George the iguana

Οι ψαράδες της περιοχής, θέλωντας να προστατέψουν τα πιο σπάνια είδη που μπορεί να πιαστούν στα δίχτυα τους, τα μεταφέρουν στο Ενυδρείο όπου μετά από ειδική φροντίδα τα νέα μέλη προστίθονται στην οικογένεια του Corfu Aquarium.

Ενδεικτικά κάποια είδη που μπορείτε να βρείτε στο Ενυδρείο είναι ο γύλος, η σάλπα, η δηλητηριώδης κόκκινη σκορπίνα, η τρομακτική σμέρνα και μια αστακοκαραβίδα 25 χρονών. Θα βρείτε επίσης όμορφους χρωματιστούς αστερίες και μερικά πολύ ενδιαφέροντα είδη βατράχων (βουβαλοβάτραχος, κοκκινομάτης, κερασφώρος του Κράνγουελ), όπως επίσης και μια πληθώρα φιδιών. Θα γνωρίσετε από κοντά μεταξύ άλλων τον Βασιλικό Πύθωνα, το κίτρινο ανακόντα, τον βόα σφιγκτήρα και το καλομποκόφιδο. Αν είστε αρκετά τολμηροί, μπορείτε να κρατήσετε και ένα φίδι για λίγο στα χέρια σας!

DCIM100GOPRO

received_645493762569838

received_831440913884438

Σμέρνα

Το Corfu Aquarium λειτουργεί από αρχές Μαρτίου μέχρι και μέσα Νοέμβρη με αρχικό ωράριο λειτουργίας απο τις 10.00- 17.00 , το οποίο ύστερα επιμηκύνεται μέχρι τις 19.00 . Η τιμή του εισητηρίου για τους ενήλικες ειναι στα 6 ευρώ και για τα παιδιά (5 με 12 ετών) στα 4 ευρώ. Υπάρχει πάντα κάποιος μαζί σας που σας ξεναγεί στο χώρο προσωπικά και απαντά στις όποιες ερωτήσεις σας.

Περισσότερες πληροφορίες και online booking εισητηρίων στην επίσημη σελίδα του Ενυδρείου : For online booking and more info check the official page or call http://www.corfuaquarium.com/ ή στο τηλ. +30 26630 41339.

Να ευχαριστήσω θερμά τον Άρη για τη φιλοξενία και την υπέροχη ξενάγηση στο χώρο του!

Eva