Ή αλλιώς το top 5 των ταξιδιωτικών εμπειριών που θα ήθελα να ζήσω διότι τα μέρη εκείνα που θα ήθελα να επισκεφθώ ή οι εμπειρίες που έχω βάλει στο μάτι είναι σίγουρα πολύ περισσότερες! Ας μην ξεχνάμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε ένα όνειρο μας πραγματικότητα δεν είναι άλλος απο το να αρχίζουμε να το σχεδιάζουμε, so lets keep dreaming guyz. Ακολουθούν οι 5 ταξιδιωτικές εμπειρίες που ονειρεύομαι να ζήσω! Μην ξεχάσεις στο τέλος του άρθρου να μου πεις και εσύ μια δική σου!

Πριν συνεχίσεις διάβασε το πώς μπορείς και εσύ να οργανώσεις το ταξίδι που ονειρεύεσαι εύκολα.

1. Βόρειο Σέλας i am dreaming of you

Το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής μου βρίσκεται βόρεια σε πολύ κρύα μέρη και έχει δυο ιδανικές εκδοχές. Στην πρώτη θα ήθελα να συνδυάσω ένα ταξίδι στην Φιλανδία με το φαντασμαγορικό Aurora Borealis, να επισκεφθώ το Ελσίνκι και να φτάσω μέχρι το χωριό του Άγιου Βασίλη. Η διαδρομή από το Ελσίνκι έως το Ροβανιέμι με το νυχτερινό τρένο είναι μια μαγική εμπειρία από μόνη της αλλά το αποκορύφωμα θα είναι μια διανυκτέρευση στη μέση του πουθενά με θέα μόνο το Βόρειο Σέλας.

Photo by Jonatan Pie on Unsplash

Η δεύτερη εκδοχή με βρίσκει σε μια πόλη της Νορβηγίας που έχω ερωτευτεί χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να την έχω επισκεφθεί ποτέ, το Tromsø . Εκεί θα ήθελα να βρεθώ μέσα σε ένα ξύλινο σπιτάκι περιτριγυρισμένη από χιόνι και το Βόρειο Σέλας έξω από το παράθυρο μου μέχρι να το βαρεθώ και να κλείνω τις κουρτίνες. Just kidding δεν θα το βαρεθώ ποτέ.

Tromso – Photo by Daniel Vogel on Unsplash
2. Οι Πυραμίδες της Αιγύπτου περιμένουν

Από μικρή είχα μια ιδιαίτερη αγάπη προς τον Αιγυπτιακό πολιτισμό, τις μούμιες, τα ιερογλυφικά και φυσικά τις Πυραμίδες. Ένα ταξίδι στην Αίγυπτο φαντάζει σαν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο γεμάτο ιστορία και μυστήριο. Μια κρουαζιέρα στο Νείλο, μια επίσκεψη στο σπίτι του Καβάφη και την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας είναι από τα μεγαλύτερα μου όνειρα. Cross your fingers for me!

3. Σόλο στο Camino De Santiago

Το Camino De Santiago de Compostela ή αλλιώς ο Δρόμος του Αγίου Ιακώβου είναι από τις πιο διάσημες προσκυνηματικές διαδρομές στην Ευρώπη. Οι διαδρομές ποικίλλουν. Οι περισσότεροι προσκυνητές, όμως, ακολουθούν αυτή των 800 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη St. Jean Pied de Port, στη νότια Γαλλία πάνω από τα Πυρηναία, και καταλήγει στην πόλη Santiago de Compostela, στη βορειο-δυτική Ισπανία,όπου φυλάσσονται τα οστά του Απόστολου Ιακώβου.

Υπάρχουν πολλές μικρότερες διαδρομές οι οποίες ξεκινούν από την Γαλλιά, την Ισπανία ή την Πορτογαλία. Για να διασχίσετε την μεγαλύτερη διαδρομή θα χρειαστείτε περίπου 5 εβδομάδες.Τα μονοπάτια έχουν σήμανση και υπάρχουν ιδιαίτερα μέρη που μπορεί κανείς να μείνει ειδικά για “προσκυνητές”.

Πρόκειται για ένα ταξίδι αυτογνωσίας και επανασύνδεσης για τους περισσότερους. Πολύς κόσμος, είτε μόνος είτε με παρέα επιλέγει να διασχίσει αυτές τις διαδρομές είτε για θρησκευτικούς, πνευματικούς ή καθαρά προσωπικούς λόγους, είναι όμως ένα ταξίδι εμπειρία που θα ήθελα πολύ να ζήσω.

4. Στον Υπερσηβιρικό αδελφές μου

Άλλο ένα ταξίδι ζωής το οποίο αυτή τη φορά διαδραματίζεται στην αχανή Ρωσία. Ένας σιδηροδρομικός άξονας που ενώνει την Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό ωκεανό.Έχει έκταση 9.440 χλμ. και διανύει 8 χρονικές ζώνες, 87 πόλεις, 396 σταθμούς και διαρκεί 7 ημέρες.

Μια διαδρομή που δημιουργήθηκε για να καλύπτει τις ανάγκες των Ρώσων κατοίκων έχει καταλήξει να γίνει μια όμορφη μίξη με τουρίστες που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του να ξυπνάς και να κοιμάσαι σε ένα βαγόνι μαζί με ξένους, να γνωρίζεις κόσμο, να πίνεις βότκα και να κοιτάς έξω από το παράθυρο τις εικόνες να εναλλάσονται. Το μοναδικό πράγμα που δεν θα βρείς στο τρένο είναι ντουζιέρα, είσαι έτοιμος γι’ αυτό;

Άν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο ταξίδι μπορείς να βρείς επεξηγηματικές πληροφορίες στο blog της φίλης Σταυρούλας, που πραγματοποίησε μεταξύ άλλων και αυτό το φοβερό ταξίδι! I know i will!

➡️ https://realtimetraveller.com/category/travel/destinations/transiberian/

Μια διανυκτέρευση στην έρημο Σαχάρα ρε παιδιά

Και τι ζητάω, τι ζητάω. Μια διανυκτέρευση στην έρημο να πάω. Και αντικειμενικά μεταξύ των υπολοίπων, ίσως είναι και το ευκολότερο να πραγματοποιηθεί μιας και ένα ταξίδι στο Μαρόκο ή την Ιορδανία δεν είναι ούτε πολυδάπανο, ούτε μακρινό. Ωστόσο η εμπειρία του να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις στην έρημο Σαχάρα είναι ανεκτίμητης αξίας και μια ακόμα εμπειρία ζωής που εύχομαι σύντομα να πραγματοποιήσω.

Πες μου τώρα την δική σου top ταξιδιωτική εμπειρία που θα ήθελες να κάνεις πραγματικότητα!

Εβίτα