H Moντένα ΔΕΝ είναι μια πόλη που ακούγεται πολύ, συνήθως επισκιάζεται από την γειτονική Πάρμα και οι περισσότεροι την προσπερνούν. Ακόμα και εγώ, βρέθηκα εκεί σχεδόν τυχαία ταξιδεύοντας από τη Μπολόνια προς το Μιλάνο αναζητώντας ενδιάμεσους σταθμούς με κάποιο ενδιαφέρον. Και κάπως έτσι βρέθηκα μέσα στο τρένο για να περάσω 24 ώρες στη Μοντένα του Enzo Ferrari.

Πριν συνεχίσεις κάνε ένα φωτογραφικό ταξίδι στη Μπολόνια

Καλωσήρθατε στη Μοντένα
Λίγα λόγια για τη Μοντένα

Αποκαλείται και ως “η πρωτεύουσα των μηχανών” μιας και αποτελεί την βάση πολλών γνωστών εργοστασίων αγωνιστικών αυτοκινήτων, όπως μεταξύ άλλων της Ferrari, Lamborghini και Maserati. Eίναι επίσης και η γενέτειρα του Λουτσιάνο Παβαρότι και διαθέτει και ανάλογο μουσείο που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς. Για τους λάτρεις των γεύσεων, να πούμε ότι η Μοντένα είναι επίσης μαζί με την Πάρμα, πολη παραγωγής παρμεζάνας και προσούτο αλλά επίσης γενέτειρα του αυθεντικού μπαλσάμικου. Στη Μοντένα θα βρείς πολυάριθμα μέρη για να φας εκπληκτικό φαγητό αλλά και την Osteria Franciscana, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2016.

Σε αυτή την πόλη διέθεσα περίπου 24 ώρες, την πέτυχα βροχερή και μουντή και εκπληκτικά ήρεμη. Κατευθύνθηκα προς την κεντρική πλατεία Piazza Grande και επισκέφθηκα τον Καθεδρικό Ναό Duomo di Modena.

Piazza Grande

Αφού κάθησα για ένα γρήγορο εσπρεσσάκι (το οποίο με κέρασε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που κάθισαν δίπλα μου), ξεχύθηκα με την φωτογραφική μου στα στενά της πόλης.

Επόμενη στάση του Μουσείο του Enzo Ferrari γιατί δεν γίνεται να έχεις φτάσει μέχρι τη Μοντένα και να μην το επισκεφθείς ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων. To συγκεκριμένο μουσείο στη Μοντένα ασχολείται περισσότερο με τη ζωή του Enzo και διαθέτει μια μικρή συλλογή αυτοκινήτων αλλά εάν είσαι πολύ παθιασμένος με το αντικείμενο, πρέπει να φτάσεις στο κοντινό Maranello εκεί που βρίσκεται το μεγαλύτερο μουσείο δίπλα στο εργοστάσιο Ferrari.

Κάπου εκεί έπρεπε να επιστρέψω στο σταθμό των τρένων και να φύγω για τον επόμενο σταθμό μου, το μοναδικό Μιλανάκι.

Εβίτα