Η κοντινή του απόσταση από την Πράγα και το Βερολίνο, η πολυπολιτισμικότητα και η έντονη φοιτητική ενέργεια που διακρίνει το Βρότσλαβ, αλλά και το γεγονός ότι υπήρξε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2016 είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που σε προδιαθέτουν ότι εκτός των άλλων θα συναντήσεις και υπέροχη street art. To Βρότσλαβ δεν αναφέρεται άλλωστε άδικα ως η πρωτεύουσα της street art της Πολωνίας.

Πριν ξεκινήσεις διάβασε επίσης για το ταξίδι σου στο Βρότσλαβ

Pro tip: Eφοδιάσου με έναν καλό οδηγό της πόλης, προτιμότερα με κάποιον σε πιο urban style που θα αναφέρει και τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς όσον αφορά τη street art. Σου προτείνω Ogarnij Miasto, καθώς είναι ένας οδηγός που έχει χωρίσει την πόλη του Βροτσλαβ σε περιοχές και αναλόγως την περιοχή αναφέρει και τα καλύτερα έργα street art αλλά και πού ακριβώς θα τα βρείς.

Πολλές αυλές και ακάλυπτοι χώροι κτιρίων έχουν μεταμορφωθεί σε γκαλερί street art αλλά αντικειμενικά δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσεις τον σωστό δρόμο .ή το σωστό στενό που θα σε οδηγήσει μέχρι εκεί.

Αν δεν θέλεις να μπεις στην διαδικασία της αναζήτησης ή έχεις περιορισμένο χρόνο, τότε η καλύτερη λύση είναι πάρεις μέρος σε ένα από τα πολλά street art tours που διοργανώνονται στην πόλη στα οποία εκτός από τα ίδια τα έργα, ανακαλύπτεις και όμορφες πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Χρησιμοποιώντας αυτόν εδώ τον χάρτη μπορείτε να δείτε τον τεράστιο αριθμό των έργων που βρίσκονται διασκορπισμένα στο Βρότσλαβ αλλά και φυσικά πώς να φτάσετε σε αυτά αν θέλετε να τα φωτογραφίσετε.

To highlight της πόλης είναι η Ruska Street και συγκεκριμένα ο πίσω ακάλυπτος χώρος, ο οποίος είναι σαν μια μεγάλη γκάλερι. Εκεί θα βρείς τον διάσημο λύκο (Wolf), έργο της καλλιτέχνιδας από το Βρότσλαβ Agnieszka Rzezniak που αν και μικρός σε μέγεθος είναι απο τα πιο διάσημα έργα της πόλης αλλά και την τεραστιών διαστάσεων γυναίκας που γονατίζει από Οtecki + FRM-kid.

H περιοχή Nadrodrze

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι γεμάτη από murals διεθνών καλλιτεχνών όπως BluBlu και άλλων.

Καλή αναζήτηση!

Εβίτα