SKY EXPRESS GREECE

Ή όπως αλλιώς θέλει να ονομάζεται η εταιρία , οι ” νησιώτες ” ( The islanders ) . Είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική , βραβευμένη από την Ένωση Ευρωπαικών Περιφερειακών Εταιριών , η οποία , όπως καλά καταλάβατε ενώνει με τις πτήσεις της πολλά νησιά είτε μεταξύ τους είτε με την εγχώρια Ελλάδα . Αυτή είναι μια ειλικρινής κριτική για την Sky Express.

Η αλήθεια είναι ότι γνώρισα τη συγκεκριμένη εταιρεία , πρίν αρκετά χρόνια όταν , μετά την Ολυμπιακή , ανέλαβε το δρομολόγιο Κέρκυρα – Κεφαλλονιά και όταν για πολλούς ακόμα ήταν σχετικά άγνωστη . Είναι μια καλή εταιρία ;

Διάβασε εδώ => Ετοιμάζοντας ταξίδι στη Κεφαλλονιά.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι έχω πετάξει αρκετές φορές , όταν σε όλη την χώρα υπήρχαν απαγορευτικά και πολλά μποφώρ και αυτό τους το αναγνωρίζω! Για μένα , μια πάρα πολύ καλή εγχώρια όσον αφορά την εξυπηρετηση και τις παροχές , με κάποια όμως μείον . Πάμε να δούμε παρακάτω τι ακριβώς προσφέρει μέ καθε της εισιτήριο και πώς είναι η εμπειρία πτήσης!

received_2169772453271893

Πετώντας από Κέρκυρα για Αθήνα

Δρομολόγια και ναύλοι

H Sky express πλέον πετάει πρός 32 ελληνικόυς προορισμούς ,περιλαμβάνοντας  τα νησιά του Ιονίου μεταξύ τους αλλά και με συνδέσεις προς Αθήνα , Θεσσαλονίκη και Σητεία . Αντίστοιχα ενώνει νησιά του Αιγαίου κάνοντας όπως η ίδια αποκαλεί ένα σωστό ” island hopping “.

Οι ναύλοι σε κάποια συγκεκριμένα δρομολόγια είναι στάνταρ ( fly basic ) – δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να βρείς διαφορετική τιμή ανά σεζόν , ημέρα ή μήνα – ενώ κατα κύριο λόγο χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες , skyfly , skysave και skysmart .Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει μια χειραποσκευή και μια αποσκευή μέχρι 8 κιλά , τη δεύτερη μια αποσκεύη μέχρι 15 κιλά και τη skysmart μέχρι 25 κιλά .  Οι δυο τελευταίες περιλαμβάνουν είσοδο στο Sky Executive Lounge της εταιρίας , αν και έχω βρεθεί και εγώ εκεί πετώντας μόνο με skyfly , οπότε γιούπι!

Με την αγορά του εισητηρίου το τσεκ ιν γίνεται αυτόματα , οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνεις , είναι να εμφανιστείς στο γκισέ με τη ταυτότητα σου.Από προσωπική εμπειρία , ξέρω πως σε περιπτώσεις που το δρομολόγιο δεν μπορεί να γίνει , λόγω καιρού για παράδειγμα , η εταιρία προσφέρει διαμονή για τους επιβάτες , μεταφορά πρός και από το αεροδρόμιο και μεταφέρει τη πτήση για τη πρώτη συντομότερη ευκαιρία.

received_585046708609735

Πού υστερεί ;

Ενώ μπορείς να βρείς εισιτήριο της τάξης των 20 ευρώ από Κέρκυρα για Αθήνα και να χαρείς , δεν μπορείς από την άλλη να πετάξεις από Κέρκυρα για Κεφαλλονιά με λιγότερα απο 70 ευρώ . Εκεί προσωπικά , βρίσκω και το σημαντικότερο μείον της εταιρίας αυτής . Η σύνδεση των απομακρυσμένων περιοχών , για κάποιο λόγο καταλήγει να είναι υπέρμετρα ακριβή ενώ ουσιαστικά είναι συν- χρηματοδοτούμενη από το Δημόσιο . Τα δρομολόγια είναι ελάχιστα μέσα στη βδομάδα και σε τελείως άβολες μέρες.

 Κατά τη διάρκεια της πτήσης

Όλα τα αεροσκάφη της Sky Express , είναι σχετικά μικρά ( ελικοφόρα ) , αλλά σε πολύ καλή κατάσταση. Τα καθίσματα είναι άνετα και με αρκετό χώρο για τα πόδια , και σας το λέω εγώ που είμαι 1.82. Ροφήματα και μπισκοτάκια σερβίρονται σε κάθε πτήση και οι αεροσυνοδοί είναι πάντα πρόθυμοι και ευγενικοί.

Πληροφορίες και κρατήσεις στο Official Site

Evita.