SKY EXPRESS GREECE

Ή όπως αλλιώς θέλει να ονομάζεται η εταιρία, οι “νησιώτες” (The islanders). Είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική, βραβευμένη από την Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Εταιριών, η οποία όπως καλά καταλάβατε ενώνει με τις πτήσεις της πολλά νησιά είτε μεταξύ τους είτε με την εγχώρια Ελλάδα. Αυτή είναι μια ειλικρινής κριτική για την Sky Express.

Η αλήθεια είναι ότι γνώρισα τη συγκεκριμένη εταιρεία, πριν αρκετά χρόνια όταν, μετά την Ολυμπιακή ανέλαβε το δρομολόγιο Κέρκυρα – Κεφαλλονιά και όταν για πολλούς ακόμα ήταν σχετικά άγνωστη. Είναι μια καλή εταιρεία;

Διάβασε εδώ => Ετοιμάζοντας ταξίδι στη Κεφαλλονιά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω πετάξει αρκετές φορές, όταν σε όλη την χώρα υπήρχαν απαγορευτικά και πολλά μποφόρ και αυτό τους το αναγνωρίζω! Για μένα, μια πάρα πολύ καλή εγχώρια όσον αφορά την εξυπηρέτηση και τις παροχές, με κάποια όμως μείον. Πάμε να δούμε παρακάτω τι ακριβώς προσφέρει με κάθε της εισιτήριο και πώς είναι η εμπειρία πτήσης!

received_2169772453271893

Πετώντας από Κέρκυρα για Αθήνα

Δρομολόγια και ναύλοι

H Sky express πλέον πετάει προς 32 ελληνικούς προορισμούς, περιλαμβάνοντας τα νησιά του Ιονίου μεταξύ τους αλλά και με συνδέσεις προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σητεία. Αντίστοιχα ενώνει νησιά του Αιγαίου κάνοντας όπως η ίδια αποκαλεί ένα σωστό “island hopping”.

Οι ναύλοι σε κάποια συγκεκριμένα δρομολόγια είναι στάνταρ (fly basic) – δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να βρεις διαφορετική τιμή ανά σεζόν, ημέρα ή μήνα – ενώ κατά κύριο λόγο χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες, skyfly, skysave και skysmart. Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει μια χειραποσκευή και μια αποσκευή μέχρι 8 κιλά, τη δεύτερη μια αποσκευή μέχρι 15 κιλά και τη skysmart μέχρι 25 κιλά. Οι δυο τελευταίες περιλαμβάνουν είσοδο στο Sky Executive Lounge της εταιρείας, αν και έχω βρεθεί και εγώ εκεί πετώντας μόνο με skyfly, οπότε γιούπι!

Με την αγορά του εισιτηρίου το check in γίνεται αυτόματα, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εμφανιστείς στο γκισέ με τη ταυτότητα σου. Από προσωπική εμπειρία ξέρω πως σε περιπτώσεις που το δρομολόγιο δεν μπορεί να γίνει, λόγω καιρού για παράδειγμα, η εταιρεία προσφέρει διαμονή για τους επιβάτες, μεταφορά προς και από το αεροδρόμιο και μεταφέρει τη πτήση για τη πρώτη συντομότερη ευκαιρία.

received_585046708609735

Πού υστερεί;

Ενώ μπορείς να βρεις εισιτήριο της τάξης των 20 ευρώ από Κέρκυρα για Αθήνα και να χαρείς δεν μπορείς από την άλλη να πετάξεις από Κέρκυρα για Κεφαλλονιά με λιγότερα απο 70 ευρώ.  Εκεί προσωπικά, βρίσκω και το σημαντικότερο μείον της εταιρίας αυτής . Η σύνδεση των απομακρυσμένων περιοχών, για κάποιο λόγο καταλήγει να είναι υπέρμετρα ακριβή.Τα δρομολόγια είναι ελάχιστα μέσα στη βδομάδα και σε τελείως άβολες μέρες.

 Κατά τη διάρκεια της πτήσης

Όλα τα αεροσκάφη της Sky Express, είναι σχετικά μικρά (ελικοφόρα), αλλά σε πολύ καλή κατάσταση. Τα καθίσματα είναι άνετα και με αρκετό χώρο για τα πόδια, και σας το λέω εγώ που είμαι 1.82. Ροφήματα και μπισκοτάκια σερβίρονται σε κάθε πτήση και οι αεροσυνοδοί είναι πάντα πρόθυμοι και ευγενικοί.

Πληροφορίες και κρατήσεις στο Official Site

Evita.