Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Συναντηθήκαμε με τη Καλλιόπη μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα έξω από το μετρό του Κεραμεικού . Θα έμενα στην Αθήνα κάτι λιγότερο απο 48 ώρες , όμως αυτή τη φορά ήθελα να ζήσω μια ξεχωριστή εμπειρία . Ήθελα για πρώτη φορά να κάνω μια ξενάγηση στην street art στην δικιά μας Αθήνα , μιας και το τελευταίο διάστημα στα ταξίδια μου , η αναζήτηση ιδιαίτερης street art ήταν μια δραστηριότητα που έβρισκα άκρως ενδιαφέρουσα . Τι είχε να προσφέρει όμως η αθηναΐκή σκηνή ; Οι Greek Couple Travelers όπως θα τους βρείς στο instagram ή αλλιώς η Καλλιόπη και ο Θωμάς είναι οι ειδικοί στο θέμα αυτό μιάς και εκτός απο τα ταξίδια, η street art είναι το στοιχείο τους.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης : 24 ώρες στην Αθήνα , ένας διαφορετικός οδηγός

athens-street-art
Κατά τη διάρκεια του street art tour

Ξεκινώντας από το Γκάζι περάσαμε από μερικές απο τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας θαυμάζοντας έργα ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών . Η street art ως μορφή τέχνης εκτοξεύθηκε κάπου μετά τη κρίση του 2008. Δεν ήταν πλέον , απλές “ζωγραφιές” στους τοίχους αλλά ένα καινούριο καλλιτεχνικό κεφάλαιο . Έργα που εξέφραζαν συναισθήματα , κοινωνικές καταστάσεις και πολιτικά μηνύματα. Πλέον , πολλά έργα γίνονται σε συνεργασία με μεγάλες εταιρίες ή για κάποιο σημαντικό event.

Η Αθήνα , κατέχοντας ένα μεγάλο αριθμό εγκαταλελλειμένων κτιριών έγινε μια όαση για τους καλλιτέχνες που ζητούσαν έναν άδειο καμβά αλλά και αυτοί με τη σειρά τους έδωσαν στην ελληνική πρωτεύουσα ένα χρώμα που τόσο χρειαζόταν.

Περάσαμε , μεταξύ άλλων απο Γκάζι , Μοναστηράκι και Ψυρρή . Η Καλλιόπη με κατατόπισε σχετικά με τους καλλιτέχνες πίσω απο τα έργα αλλά και τις λεπτομέρειες πίσω απο τα ίδια τα έργα . Τελικά η street art στην Αθήνα είναι εκπληκτική και δεν είχα ιδέα.

Μέρος του τουρ είναι και μια στάση για καφεδάκι αλλά ο χρόνος μας ήταν περιορισμένος οπότε το αφήσαμε για την επόμενη φορά . Υπήρχαν άλλωστε τόσα πράγματα που η Καλλιόπη ήθελε να μου δείξει ακόμα.

Καταλήγοντας σε μια απο τις όμορφες γειτονιές του κόσμου.

Το street art tour στην Αθήνα έχει διάρκεια περίπου τρείς ώρες και καταλήγει στη περιοχή του Κεραμεικού. Εκεί θα κάνετε μια στάση για να δοκιμάσετε το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας αλλά και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το Κεραμεικό. Για όσους δεν γνωρίζουν , ψηφίστηκε από το περιοδικό “Forbes” ως μια από τις πιο κούλ γειτονιές για να μένει κανείς!

Ψάχνεις πού να μείνεις στην Αθήνα; Δες εδώ : Acropolis Town HouseCo

Το street art tour μας στην Αθήνα , κάπου εκεί έφτασε στο τέλος του. Να ευχαριστήσω θερμά τη Καλλιόπη για το χρόνο που διάθεσε και για τις υπέροχες πληροφορίες που μου μετέδωσε.

street-art-loukanikos-athens
Η Καλλιόπη μπροστά σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ και κλείσε το τουρ σου https://www.airbnb.gr/experiences/290873 αλλά και στο επίσημο site της σελίδας Awesome Athens Experiences

Follow τα instagram accounts των Greek Couple Travelers