Η Μπολόνια έχει έναν αέρα ζωντάνιας που σε χτυπάει στα μούτρα απο τη πρώτη στιγμή που θα περπατήσεις στη πόλη. Η μακρόχρονη ιστορία της και το παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο της , γίνονται πόλος ελξης για χιλιάδες φοιτητές κάθε χρόνο , που την μεταμορφώνουν σε ένα μέρος γεμάτο χιπ μαγαζάκια , μικρές γωνιές τέχνης σε κάθε στενό αλλά και φοβερή street art. Θεωρείται μια απο τις πιο μοντέρνες και εξελισσσόμενες πολιτιστικά πόλεις της Ιταλίας και όχι άδικα. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας δείξω κάποια κομμάτια απο τη μοναδική street art που συνάντησα στη Μπολόνια.

Πρίν ξεκινήσεις δες ένα photo album. Φωτογραφίες απο τη ” κόκκινη ” Μπολόνια

Η περιοχή του Πανεπιστημίου.

Ήμουν πολύ τυχερή και χωρίς να το ξέρω , το χόστελ που είχα κλείσει για να μείνω , βρισκόταν σε μια απο τις πιο ζωντανές περιοχές τη πόλης , αυτής του Πανεπιστημίου. Έτσι, τη πρώτη μέρα που αγκαλιά με τη φωτογραφική και το τρίποδο μου , ξεχύθηκα στους δρόμους , δεν χρειάστηκα παρά μόνο μερικά λεπτά περπατήματος μέχρι να βρεθώ μπροστά σε υπέροχα έργα τέχνης.

mpolonia-street art
mpolonia-streetart
mpolonia-streetart
mpolonia-streetart
mpolonia-streetart
Βορειανατολικά του κέντρου

Έξω απο το ιστορικό κέντρο και συγκεκριμένα στις Via Del Lavoro και Via Emiglio Zango θα βρείς μερικά υπέροχα και τεράστια murals. Η street art στη Μπολόνια μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα!

Διάσπαρτα μέσα στο ιστορικό κέντρο.

Η Μπολόνια είναι απο τις πόλεις που δέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες την τέχνη των δρόμων και θα βρείς κυριολεκτικά σε κάθε στενό και απο ένα όμορφο κομμάτι κάποιου καλλιτέχνη. Συνδιάζει με ευκολία την μεσαιωνική της ομορφιά με την ενέργεια του σήμερα και για μένα είναι ένας προορισμός που πρέπει να βάλεις άμεσα στη λίστα σου!

Αν σε ενδιαφέρει να δείς περισσότερα , σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο αυτό το link στο οποίο θα βρείς αναλυτικά τη θέση όλων των έργων αλλά και πληροφορίες για τους καλλιτέχνες πίσω απο αυτα!

Καλά να περάσεις στη Μπολόνια!

Εβίτα.