Επτά νησιά με μερικές απο τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας να γίνονται ένα με τη καταπράσινη φύση , δημιουργώντας μοναδικές εικόνες. Γραφικά χωριουδάκια και κοσμοπολίτικα spots, αναμειγνύονται με την ιστορία και τη παράδοση και στο bakcround ακούγονται καντάδες. Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξοί, Ιθάκη και Κύθηρα. Λατρεμένα τα Επτάνησα , εσύ ποιο νησί θα επιλέξεις για το το φετινό καλοκαίρι;

Αντικειμενικά τα Επτάνησα μοιάζουν αρκετά όσον αφορά τη μορφολογία, τη βλάστηση αλλά και γενικότερα τη φιλοσοφία των ανθρώπων που διακατέχονται απο τη γνωστή επτανήσια “τρέλα” και το εκρηκτικό ταπεραμέντο. Ωστόσο, καθένα απο τα νησιά έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει και το σίγουρο είναι ότι ανάλογα με το τι τύπος ταξιδιώτη είσαι, υπάρχει το κατάλληλο νησί για σένα!

Επέλεξε τη Κέρκυρα αν…

Θέλεις να βρεθείς για λίγο στην Ιταλία (χωρίς να βγεις απο τα σύνορα). Η παλιά πόλη της Κέρκυρας είναι μοναδικής ομορφιάς και η βόλτα στα στενά καντούνια θα είναι μια ανάμνηση που θα σε συντροφεύει για πάντα. Ένα νησί με ιταλική φινέτσα, πολλές φιλαρμονικές, ιδανικό και για τους λάτρες της ιστορίας. Μπορείς να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο και να ανακαλύψεις όλες τις υπέροχες παραλίες της αλλά και τα γραφικά χωριά.

Διάβασε περισσότερα για τις αγαπημένες μου παραλίες της Κέρκυρας

Eπέλεξε τους Παξούς γιατί..

είναι υποχρεωτικό αν βρεθείς στη Κέρκυρα να περάσεις έστω μια μέρα στο μικροσκοπικό νησάκι των Παξών, να κολυμπήσεις στους Αντιπάξους και να νιώσεις τα χαλαρά vibes του κοσμοπολίτικου αυτού νησιού. Μια απο τις καλύτερες επιλογές απο τα Επτάνησα για το καλοκαίρι.

Μπορείς να κλείσεις την ημερήσια εκδρομή σου εδώ ή να βρεις κάποια άλλη ενδιαφέρουσα ημερήσια εκδρομή απο τη Κέρκυρα, τσεκάροντας τις επιλογές σου στο DayTrip4U.

eptanisa-poio-nisi-epilekseis.jpg
Παξοι.
Επέλεξε τη Ζάκυνθο αν…

σου αρέσει να διασκεδάζεις αλλά και να απολαμβάνεις μοναδικές παραλίες και τοπία! Το fiore di levante ή όπως λέμε εμείς στα μέρη μου το φιόρο του λεβάντε είναι εκεί που θα βρείς το ξακουστό Ναυάγιο αλλά και τις άλλες γνωστές παραλίες του Λαγανά, Τσιβιλή και Αργάση εκεί που αφήνουν τα αβγουλάκια τους οι χελώνες καρέτα-καρέτα. Welcome to Zante!

zante-eptanisa
Photo by @yong2choi
zakynthos
unsplash.com/@maxvdo

Από τη Ζάκυνθο μπορείς να κλείσεις τις ημερήσιες εκδρομές σου εδώ . Σου προτείνω ιδιαίτερα να εντρυφήσεις στα μυστικά της Ζακύνθου.

Επέλεξε τη Λευκάδα αν…

θες να κάνεις τη βουτιά σου σε μερικές απο τις πιο όμορφες και διάσημες παραλίες της Ελλάδας και αν το μόνο που θες να βλέπεις είναι απίστευτα γαλάζια νερά. Το μόνο που χρειάζεσαι αν επιλέξεις να κάνεις τι διακοπές σου σε αυτό το νησί, είναι το αντηλιακό σου και ένα όχημα για να φτάσεις γρήγορα στο Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα, τον Άγιο Νικήτα και όλες αυτές τις παραλίες που θα αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

lefkada
Photo by Joris Beugels on Unsplash
lefkada
Photo by Nikos Zacharoulis on Unsplash
Επέλεξε τη Κεφαλλονιά αν…

Αποζητάς ηρεμία, χαλάρωση και τη βουτιά σου σε μια απο τις καλύτερες παραλίες ολόκληρου του κόσμου, τον ξακουστό Μύρτο. Μην παραλείψεις επίσης να επισκεφθείς τους Πετανούς, το Ξι, την Αντίσαμο και τοοοοόσες πολλές ακόμα. Γνώρισε μερικούς γραφικούς οικισμούς όπως την Άσσο και το Φισκάρδο και πιες το κοκτέιλ σου το βράδυ στο Αργοστόλι. Το μεγαλύτερο νησί απο τα Επτάνησα, έχει καταφέρει να κρατήσει το νησί σε επίπεδα που μόνο ποιοτικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι διακοπές σου το καλοκαίρι.

Ρίξε μια ματιά στις υπέροχες εκδρομές που μπορείς να οργανώσεις με βάση τη Κεφαλλονιά (θυμήσου πως μια φωτογραφία στο Μύρτο είναι must).

Διάβασε επίσης τον αναλυτικό οδηγό μου για τη Κεφαλλονιά.

kefallonia
Επέλεξε την Ιθάκη γιατί…

θα είσαι απο τους λίγους που θα γνωρίσουν τη μαγεία που κρύβεται πίσω απο αυτό το σχετικά άγνωστο νησάκι. H πρόσβαση απο το κοντινό νησί της Κεφαλλονιάς ειναι πανεύκολη. Μόλις όμως πατήσεις το πόδι σου στο νησί θα καταλάβεις γιατί ο Οδυσσέας πάσχιζε να γυρίσει πίσω. Αποκλείεται να μην ερωτευτείς το κουκλίστικο Κιόνι ή το Βαθύ και την όλη ηρεμία και θαλπωρή που αποπνέει το νησί. Thank me later.

Επέλεξε τα Κύθηρα αν…

θες να βρεθείς κάπου μεταξύ Ιονίου, Πελλοπονήσου και Κρήτης, σε ένα μικρό νησάκι που θα σου θυμίσει περισσότερο Κυκλάδες παρά Ιόνιο. Παραδοσιακοί κατάλευκοι οικισμοί ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια και φοβερές παραλίες. Ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν ήρεμες διακοπές κοντά στη φύση.

kithira
Photo by Jason Blackeye on Unsplash

Tελικά ποιό νησί από τα Επτάνησα θα διαλέξεις για φέτος το καλοκαίρι;

Evita.