Mια γρήγορη εισαγωγή

Ξεκίνησε ως ένα κλασσικό ταξιδάκι στα αγαπημένα μας Ζαγοροχώρια, βέβαια αυτή τη φορά ήταν και κάτι που έμοιαζε σαν απόδραση απο το νησί μέσα στο Δεκαπενταύγουστο. Θα παίρναμε τα βουνά με λίγα λόγια για να γλυτώσουμε απο τα πλήθη και τη ζέστη. Η ιδέα για ράφτινγκ στο Βοϊδομάτη έπεσε στο τραπέζι τελευταίες μέρες πάνω σε μια στιγμή ξαφνικής περιπετειώδους όρεξης. Και όχι δεν είμαστε πολύ περιπετειώδεις τύποι. Ευτυχώς η Via Natura ήταν εκεί για μας.

Μετά απο μια ανταλλαγή mail και κάποια τηλέφωνα καταλήξαμε σε μια ημερομηνία και δώσαμε ένα meeting point για την επόμενη μέρα.

Διάβασε επίσης για όλους τους λόγους που πρέπει να επισκεφθείς τα Ζαγοροχώρια το καλοκαίρι.

rafting-zagorochoria
Η ημέρα του rafting

Tα παιδιά της Via Natura μας παρέλαβαν απο το meeting point και εκεί μέσα στο αμάξι γνωρίσαμε την θεότρελη τετραμελή οικογένεια που θα ήταν παρέα μας στη διαδρομή! Φτάνοντας στο Βοιδομάτη φορέσαμε το κατάλληλο εξοπλισμό μας, λάβαμε τις οδηγίες μας και ανεβήκαμε επιτέλους στο φουσκωτό. Έτοιμοι για το ράφτινγκ μας!

H διαδρομή που θα ακολουθούσαμε θα ήταν αυτής, από τη γέφυρα της Αρίστης έως τη γέφυρα της Κλειδωνιάς, διάρκειας περίπου μίας ώρας και με βαθμό δυσκολίας μόλις 1. Αυτό σημαίνει πως η συγκεκριμένη διαδρομή ενδείκνυται για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Καθότι Αύγουστος, ο ποταμός δεν είχε έντονη ροή οπότε καταφέραμε γρήγορα να αφομοιώσουμε τις οδηγίες, αν και η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ειλικρινά πανεύκολη και θεωρητικά ιδανική για αρχική γνωριμία με το κομμάτι rafting. Ο Βασίλης, ο δάσκαλος μας για τη μέρα, εκτός απο τις οδηγίες που μας έδινε σχετικά με το rafting μας έκανε μια γνωριμία με το τόπο του τα Ζαγοροχώρια, καθώς διασχίζαμε το ποτάμι και θαυμάζαμε τη μοναδική ομορφιά του μέρους.

Κάποιοι από εμάς βούτηξαν στα παγωμένα νερά και κάποιοι άλλοι δεν βρήκαμε το κουράγιο ενώ μια από τις αγαπημένες μου στιγμές ήταν όταν σταματήσαμε στην άκρη για να πιούμε νερό που ανάβλυζε από μια πηγή!

Tip: Aν είσαι αρκετά τολμηρός μπορείς ελεύθερα να βουτήξεις στα παγωμένα νερά του Βοΐδομάτη, εμπειρία που πραγματικά σου προτείνω.

rafting-zagorochoria

Η εταιρεία Via Natura οργανώνει και υλοποιεί διάφορες αθλητικές υπαίθριες δραστηριότητες, σε προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες στην περιοχή Τζουμέρκα, Ζαγόρι. Είτε ενδιαφέρεστε απλώς να απολαύσετε μια υπαίθρια διασκέδαση ή ακόμα και να μάθετε για την τοπική ιστορία, τη φύση, τη μυθολογία και τον πολιτισμό

Βρες περισσότερα στο official site.

Eβίτα.