Αν δεν την έχεις ακούσει ποτέ είναι γιατί συνήθως επισκιάζεται από τις πιο διάσημες γειτονικές της Μόντενα , Φεράρα και Πάρμα , οι οποίες κλέβουν τη παράσταση λόγω των μουσείων Ferrari και της παραγωγής της πολύ αγάπημενης μας παρμεζάνας! Θα συναντήσεις τη Πιατσέντζα , περίπου 1 ώρα μακριά απο τη Μπολόνια και αν ο δρόμος σου σε βγάλει μέχρι εκεί σου προτείνω να αφιερώσεις έστω μισή μέρα στην γοητευτική αυτή ιταλική κωμόπολη.

Πώς βρέθηκα όμως εγώ εκεί; Οργανώνοντας το πρώτο μου σόλο ταξίδι το 2019, έψαχνα μερικές μικρές κωμοπόλεις να γεμίσω το πρόγραμμα μου, μεταξύ Μπολόνιας και Μιλάνο. Γενικώς βρέθηκα εκεί κατα τύχη για μισή μέρα και μια διανυκτέρευση. O καιρός επιεικώς χάλια, με ασταμάτητη βροχή και δυνατό αέρα, όμως δεν πτοήθηκα και αφού αγόρασα καινούρια ομπρέλα ( η παλιά έσπασε, με το που πάτησα το πόδι μου στο σταθμό των τρένων), ξεχύθηκα στη πόλη.

Διάβασε εδώ για το πρώτο μου σόλο ταξίδι!

Τι να δείς αν (για κάποιο λόγο) βρεθείς στη Πιατσέντζα.

Aρχικά χάσου και εξερεύνησε το ιστορικό κέντρο της πόλης. Τα κλασσικά ιταλικά κτίρια αλλά και τα στενά δρομάκια πάντα επιφυλλάσουν εκπλήξεις. Κάνε μια στάση για ένα εσπρεσσάκι και συνέχισε με μερικά αξιοθέατα. Δεν υπάρχουν και πολλά να δείς στη Πιατσέντζα, οπότε απόλαυσε την ηρεμία που σου προσφέρει.

Kαι να θες δεν γίνεται να χάσεις τη Piazza Cavalli, τη κεντρική πλατεία της πόλης. Την κοσμούν δυο μπρούτζινα αγάλματα που αναπαριστούν τον Allessandro Farnese και το γιό του Ranuccio ενώ στη μέση της πλατείας στέκεται αγέρωχο το Palazzo Pontico, ένα εμβληματικό κτίριο του 12ου αι., πρώην μεσαιωνικό παλάτι και νυν Δημαρχείο.

Σε κοντινή απόσταση , θα βρείς τη Basilica di Sant’ Antonino, μια βασιλική χτισμένη το 1350 σε γοτθικό ρυθμό.

Ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο της περιοχής είναι το Palazzo Farnesse, στις όχθες του ποταμού Po. Eκτός του ότι εντυπωσιάζει εξωτερικά, μέσα στα τείχη του ανακτόρου μπορείς να βρείς ένα ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο που περιέχει το θρυλικό “Piacenza Liver” (Ένα χάλκινο συκώτι με επιγραφές). Επιπλέον, υπάρχει επίσης μια φανταστική γκαλερί που περιέχει έργα του 16ου και 17ου αιώνα και πολλά άλλα μουσεία σχετικά με αρχαία όπλα και πανοπλίες.

Palazzo Farnesse

Iδανικές ημερήσιες εκδρομές μπορείς να κάνεις στην πόλη της Parma , της Cremona ή της Pretta.

Καλά να περάσεις!

Aν σε ενδιαφέρει να κλείσεις διαμονή δες εδώ.

Εβίτα