Η παλιά πόλη της Κέρκυρας είναι ένας μικρός λαβύρινθος. Η πόλη απαρτίζεται απο στενά καντούνια που συνδέονται με τη σειρά τους με άλλα ακόμα μικρότερα, στενά περάσματα και σκαλινάδες. Κάπου εκεί, “κρυμμένα” μέσα στα καντούνια, βρίσκονται κάποια απο τα αγαπημένα μου καφέ, αυτά που θέλουν ίσως λίγο περισσότερο ψάξιμο για να τα βρείς αλλά αξίζουν ίσως και λίγο περισσότερο! Πάμε να σου δείξω λοιπόν τα “κρυμμένα” καφέ στη παλιά πόλη της Κέρκυρας που ΠΡΕΠΕΙ να ανακαλύψεις!

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Τα ινσταγκραμμικά καφέ της Κέρκυρας και πού να τα βρείς.

Favela no17

Πετρίδου και Προσφόρου 17, 26610 23466

Σχετικά νέο entry στο νησί μας και πλέον ένα από τα αγαπημένα μου spot για ένα καθημερινό καφεδάκι ή ένα κυριακάτικο brunch. Βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες μικρές πλατείες του Καμπιέλου και ο ευκολότερος τρόπος για να το βρείς είναι εντοπίζοντας τη Πλατεία Κρεμαστής και συνεχίζοντας δεξιά και πάνω.

To εξωτερικό του θα σε σαγηνεύσει, ωστόσο περίμενε μέχρι να δεις και τον εσωτερικό του χώρο, πριν ενθουσιαστείς τελείως!

Photo by @travelstyle.gr/Gold Book of Corfu

Κλείνει μόλις το πρώτο χρόνο λειτουργίας του, όμως αυτό το καλαίσθητο καφέ έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα αγαπημένα των ντόπιων. Το νεαρό ζευγάρι ιδιοκτητών δημιούργησαν με μεράκι και αγάπη έναν ιδιαίτερο εσωτερικό χώρο, γεμάτο ευφάνταστες πινελιές, ενώ ο εξωτερικός χώρος περιτριγυρίζεται από το πιο απλό αλλά γοητευτικό τοπίο. Τα κτίρια της παλιάς πόλης, τις απλωμένες μπουγάδες και τις ροζ μποκαμβίλιες που το πλαισιώνουν.

H υπέροχη τοποθεσία, οι καλλιτεχνικές πινελιές αλλά και τα πεντανόστιμα εδέσματα που σερβίρονται είναι μόνο μερικοί από τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να το βάλεις στη λίστα σου. Το βράδυ επίσης, μπορεί να γίνει ιδανικό spot για ένα ποτήρι κρασί με τη συνοδεία jazz/funk μουσικών επιλογών.

Η συμβουλή μου; Δοκίμασε τα pancakes.

Gabao

Mανιαρίζη Αρλιώτη 10, T. 6948322368

Kαι συνεχίζουμε με άλλο ένα ¨κρυμμένο” καφέ. Ένα bistro για όλες τις ώρες της ημέρας. Εκεί μπορείς να πάρεις ένα φανταστικό πρωινό, να πιείς χαλαρά το καφέ σου ή να μοιραστείς ένα κρασί με φίλους μόλις βραδιάσει. Mπορείς να τσιμπήσεις ένα ελαφρύ γεύμα και να απολαύσεις cool μουσική. Ο λόγος για το Gabao. Δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη απο δυο αδερφές από τη Βουδαπέστη που αποφάσισαν να αφήσουν τη ζωή τους στην Ουγγαρία και να γίνουν νησιώτισσες.

Πώς έγινε το Gabao, από ιδέα πράξη;

H Gabriella (ή αλλιώς Gabao) και η Enike διαμόρφωσαν έναν άκρως ιδιαίτερο χώρο με έντονο το στοιχείο του νησιού, με αναπαλαιωμένα έπιπλα αλλά και έργα τέχνης από την ίδια την Enike (ENIKEOROS) και τον τότε σύντροφο της Laci (NL CERAMICS), ο οποίος βρίσκεται πίσω από κάποιες από τις δημιουργίες που κοσμούν το εσωτερικό του Gabao. Σκοπός ήταν η δημιουργία ένα χώρου που θα θυμίζει νησί στο έπακρο με μια νότα καλλιτεχνικής δημιουργίας και αξιοποίησης φθαρμένων αντικειμένων που βρέθηκαν κυριολεκτικά στα σκουπίδια, αναπαλαιώθηκαν και μετατράπηκαν σε έργα τέχνης.

Οι δημιουργίες της Enike βρίσκονται διάσπαρτες μέσα στο Gabao και φυσικά φεύγοντας μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι από Κέρκυρα μαζί σου.

Το πρωί μπορεί να γίνει ιδανική επιλογή για όσους αγαπάνε τα αυγά και τις παραλλαγές τους μιας και η Gabriella αγαπάει να σας προσέχει και το βράδυ ένα ρομαντικό spot με χαλαρές μουσικές επιλογές. Σερβίρονται επίσης πιατέλες με τυριά και αλλαντικά και ορισμένα πιάτα ημέρας. Ρωτήστε τη Gabriella για περισσότερα! Μια φορά την εβδομάδα, το Gabao κάνει live προβολές ταινίας με τη συνοδεία φαγητού και ανα διαστήματα, διοργανώνει και event nights.

O xώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γενέθλια και μικρά gatherings.

Διάβασε επίσης για τα αγαπημένα μου μαγαζιά για πρωινό και brunch στην Κέρκυρα

Bizoú Café

Μανιαρίζη & Αρλιώτη 30

Και τελειώνουμε με τα κρυμμένα καφέ της Κέρκυρας με ένα άκρως ξεχωριστό καφέ που άνοιξε στις 20 Δεκεμβρίου 2019 και έκτοτε λειτουργεί ως αντικερί-καφέ με αποκλειστικά vegan επιλογές. Όλα τα αντικείμενα είναι προς πώληση( ως και τα ποτήρια και τα φλυτζάνια στα οποία σερβίρονται τα ροφήματα), χρησιμοποιείται βιολογικός, fair Trade καφέ, και θα βρείτε ακόμα και βιολογικό κρασί!
Για όσους αγαπάνε τις vegan επιλογές στο Bizoú Café θα βρειτε πρωινό, καφέ με γάλα σόγιας και αμυγδάλου, σοκολάτα, τσάι, vegan snacks και γλυκά, επίσης scrambled tofu, σάντουιτς, vegan γιαούρτι με φρούτα και ξηρούς καρπούς και πολλές ακόμα επιλογές σε αλμυρό και γλυκό!

Εnjoy!

Evita.