Είσαι και εσύ από αυτούς που αναζητούν την αυθεντική κουζίνα του τόπου που επισκέπτονται ενώ παράλληλα απολαμβάνουν και εκτιμούν ένα προσεγμένο χώρο και την επιμονή στη λεπτομέρεια; Τότε, μην ψάχνεις άλλο. Στο Δίπορτο, ένα σωστό μαγειρείο στο κέντρο της Κέρκυρας θα φας κερκυραϊκό παραδοσιακό φαγητό, εκεί που τρώνε οι ντόπιοι καθημερινά μετά τη δουλειά και οι επισκέπτες που είναι αρκετά τυχεροί ώστε να το ανακαλύψουν.

διπορτο-κερκυρα
Καλωσήρθατε στο Δίπορτο
Η Ιστορία του

Το Δίπορτο βρίσκεται στην οδό Σωτήρος 1 και Παλαιολόγου, στα νοητά όρια μεταξύ παλιάς πόλης και νέας. Πρωτοάνοιξε τις πόρτες του ως κάβα το 1987 και το 1988 άλλαξε ρότα και συνέχισε τη λειτουργία του ως μαγειρείο, προσφέροντας ομελέτες και enlgish breakfast τις πρωινές ώρες , μαγειρευτά, της ώρας αλλά και φρέσκο γύρο, την υπόλοιπη ημέρα, απευθυνόμενο κυριώς σε ντόπιους υπάλληλους της γύρω περιοχής, που αναζητούσαν σπιτικό φαγητό. Ήταν άλλωστε ένα απο τα δυο πρώτα μαγαζιά που σέρβιραν γύρο στη Κέρκυρα και είχε γίνει έτσι σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους ντόπιους.

Το 2000 μετατράπηκε αποκλειστικά σε μαγειρείο, με τη νέα γενιά να αναλαμβάνει τα ηνία. Η Έλενα, κόρη της κυρίας Ροδούλας που μαγειρεύει κρατώντας πάντα το παραδοσιακό στοιχείο, ανέδειξε το χώρο, προσθέτοντας διακοσμητικές πινελιές, χρησιμοποιώντας πάντα τη δική της φαντασία.

Φιλοσοφία της; Να δημιουργήσει ένα ζεστό χώρο, στον οποίο ο ντόπιος αλλά και ο επισκέπτης, θα νιώθει σαν το σπίτι του και θα τρώει “μαμαδίστικο” φαγητό από τα χεράκια της κυρίας Ροδούλας.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Κρυμμένα καφέ στη Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

Η Έλενα Αγάθου

Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση έχει επιλέξει να λειτουργεί με γνώμονα την αυθεντικότητα των υλικών και τη φιλική σχέση προς τους πελάτες. Το λάδι που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα είναι της ίδιας της οικογένειας, ενώ για το σερβίρισμα έχουν επιλεγεί τα βραβευμένα οργανικά τοπικά λάδια Andriotis | Greek Olive Oil . Όλα τα κρέατα επιλέγονται καθημερινά απο την κ. Ροδούλα και χρησιμοποιούνται πάντα φρέσκα λαχανικά, όλα εποχής. Το κρασί είναι επίσης της οικογένειας ( ο κ. Γιώργος δηλώνει περήφανος) αλλά και τις περισσότερες φορές ΚΑΙ το ψωμί!

Αγαπημένο πιάτο της Έλενας, το ψάρι μπιάνκο, απλό και όμως τόσο νόστιμο και γεμάτο αρώματα. Είναι πάντα η πρόταση της για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι αυθεντικό κερκυραϊκό, που να θυμίζει νησί και Ελλάδα.

Ψάρι Μπιάνκο
Το Δίπορτο είναι ανοιχτό χειμώνα και καλοκαίρι, καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ.

Σωτήρος 1 και Παλαιολόγου, τηλ. 2661 045422

Καλή σας όρεξη!

Εβίτα.