Αχ η Λευκάδα, η Λευκάδα αυτό το άκρως ερωτεύσιμο νησί που διαθέτει μερικές από τις πιο εκπληκτικές παραλίες των Επτανήσων (ας το παραδεχτούμε επιτέλους), ένα νησί που δεν βαριέμαι ποτέ να επισκέπτομαι. Αυτή την φορά τις μέρες μου πέρασα ανακαλύπτοντας τον Άγιο Νικήτα και τα πέριξ, από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού.

Πριν συνεχίσεις μπορεί να σε ενδιαφέρει να οργανώσεις ένα roadtrip από τη Πάργα στη Λευκάδα.

Αρχικά, η πρόταση διαμονής μου στον Άγιο Νικήτα δεν είναι άλλη από τα Vagias Studios, μικρά και βολικά διαμερίσματα που σου προσφέρουν απλόχερα την πιο breathtaking θέα του νησιού. Top διαμονές στη Λευκάδα!

Γιατί να μείνεις στον Άγιο Νικήτα;

Αρχικά γιατί είναι μια εξαιρετική επιλογή διαμονής, εάν αναζητάς κάτι εκτός πόλης. Πρόκειται για έναν γραφικό οικισμό που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας και σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από αυτή. Ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριο με αρκετές επιλογές για καφέ και φαγητό, γραφικά σοκάκια και φυσικά μια υπέροχη παραλία σε απόσταση αναπνοής. Είναι από τα μέρη αυτά που σε ξεκουράζουν, καθώς όλα είναι σε κοντινή απόσταση. To μεσημεράκι βουτιά στην παραλία του Άγιου Νικήτα, με τα γαλάζια νερά. Φαγητό στο Αγνάντιο ή στον Λευτέρη.Το βράδυ κοκτεϊλάκι στο Captain’s Corner ή στη Γωνιά με χαλαρή μουσικούλα.

Η παραλία του Άγιου Νικήτα

Σε πολύ κοντινή απόσταση, θα βρείς επίσης τις παραλίες Μύλος, Πευκούλια και Κάθισμα( την σταρ του νησιού).

Άν θες να ανακαλύψεις μια ήσυχη και σχετικά άγνωστη παραλία, σου προτείνω το Αβάλι, αν και ο δρόμος είναι αρκετά κουραστικός με πολλές στροφές. Αξίζει όμως και με το παραπάνω.

Έτοιμος να δείς ένα αξιομνημόνευτο ηλιοβασίλεμα; Σου έχω δυο επιλογές:

Αmente: Βρίσκεται στην περιοχή Δρυμώνας και είναι ένα από τα μαγαζιά που θα σου μείνουν αξέχαστα καθώς προσφέρει υπέροχες επιλογές προσεγμένου φαγητού και cocktail, ενώ παράλληλα απολαμβάνεις ένα από τα πιο μοναδικά ηλιοβασιλέματα του νησιού. Tip: Προσπάθησε να πετύχεις κάποια από τις βραδιές με live μουσική.

Flyme Sun & Stars bar, στα Εξάνθεια και κάπως έτσι θα κλείσεις μια υπέροχη μέρα στο νησί της Λευκάδας.

Till the next time!

Evita.