Μια μικρή πρωτεύουσα έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους πιο ανερχόμενους προορισμούς εντός Ευρώπης, για όσους αναζητούν έναν οικονομικό και ιδιαίτερο προορισμό για μια γρήγορη εξόρμηση. Έχοντας επισκεφθεί τη πρωτεύουσα της Σλοβακίας δύο φορές , συγκέντρωσα μερικές φωτογραφίες που θα σε πείσουν να επισκεφθείς ( και να αγαπήσεις ) τη Μπρατισλάβα.

Πρίν συνεχίσεις , διάβασε τον οδηγό μου για τη Μπρατισλάβα και όσα πρέπει να δείς και να κάνεις!

Η Μπρατισλάβα είναι πανέμορφη,ΤΕΛΟΣ.
μπρατισλάβα-πόλη
μπρατισλαβα
Η Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα έχει την πιο ρομαντική αύρα.

To μπαρόκ στυλ που χαρακτηρίζει τη Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα θα σε αιχμαλωτίσει από τη πρώτη ματιά. Όσο ανεβαίνεις πιο ψηλά πρός το Κάστρο , θα αντικρύσεις παλιά και φθαρμένα κτίρια , που μοιάζουν τελειώς αφημένα στο χρόνο. Η Παλιά Πόλη, μικρή και μαζεμένη δεν θα σε κουράσει καθόλου, Τα κτίρια θα σε οδηγούν από μόνα τους, το ένα προς το άλλο, μέσα σε μικρά στενά. Κάπου εκεί θα συναντήσεις και το πιο “ινσταγκραμμικό” δρομάκι της πόλης.

bratislava-old town
bratislava-oldtown

Και φυσικά ΟΡΙΣΤΕ και το αγαπημένο μου στενό! Εδώ θα βρείς συνήθως ελάχιστο κόσμο, ενώ η ιστορία του πηγαίνει πίσω στο 14ο αιώνα , όταν το πρώτο σχολείο της πόλης ιδρύθηκε εδω! Και ομορφιά και ιστορία!

Και κάπου εδώ έβγαλα το τρίποδο μου και έβγαλα πολλές και υπέροχες φωτογραφίες, χωρίς να με ενοχλήσει κανείς!

Η Μπρατισλάβα ΔΕΝ έχει πολύ κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεις να την εξερευνήσεις με την ησυχία σου, να τριγυρίσεις στα στενά και να βγάλεις πολλές φωτογραφίες. Θα φας πεντανόστιμο και οικονομικό φαγητό και κυρίως, δεν θα νιώσεις άλλος ένας τουρίστας ανάμεσα στο πλήθος.

Είναι μια μικρή πρωτεύουσα σε ένα κομβικό σημείο της Ευρώπης και πρέπει να ομολογήσω ότι ακόμα και για μια ημέρα ΠΡΕΠΕΙ να την επισκεφθείς. Ιστορία, υπέροχο φαγητό και μοναδική αρχιτεκτονική. Τι άλλο θες; Enjoy μερικές ακόμα φωτογραφίες από τη Μπρατισλάβα και ερωτεύσου ελεύθερα!

Εvita