Μερικούς μήνες πριν, μπήκαμε μέσα στο αυτοκίνητο, κάναμε μια και μοναδική στάση σε ένα μανάβικο για να αγοράσουμε πολλά πολλά καρότα και συνεχίσαμε προς το χωριό Δουκάδες. Μα πού πηγαίναμε με όλα αυτά τα καρότα; Φυσικά για μια επίσκεψη στο Corfu Donkey Rescue στη Κέρκυρα!

Τι ακριβώς είναι το Corfu Donkey Rescue;

Στη Κέρκυρα, όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδος τα γαϊδουράκια χρησιμοποιούνται ακόμα για κάποιες χειρονακτικές εργασίες. Από τη μια, η τάση αυτή ευτυχώς φθίνει με το πέρασμα των χρόνων, από την άλλη πολλά γαϊδουράκια χάνοντας τον ρόλο τους, μετατράπηκαν σε “άχρηστους” εργάτες από τους ιδιοκτήτες τους.

Σκοπός του Corfu Donkey Rescue στη Κέρκυρα είναι να προσφέρει στα γλυκά γαϊδουράκια έναν χώρο στον οποίο μπορούν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους ευτυχισμένα και ήρεμα. Πολλά από αυτά είναι άρρωστα, τραυματισμένα ή γέρικα και απλώς επιζητούν ένα χώρο να ζήσουν αξιοπρεπώς και να λαμβάνουν καθημερινά πολύ αγάπη.

Η ιστορία του CDR

Ιδρύθηκε απο τηνJudy Quinn, Βρετανικής καταγωγής το 2004 στο χωριό των Πουλάδων και το 2006 αναγνωρίστηκε και επίσημα απο το Ελληνικό Κράτος ως Φιλανθρωπική Οργάνωση για τη Προστασία των Όνων (το πρώτο στην Ελλάδα). Το 2009 o χώρος μεταφέρθηκε στους Δουκάδες όπου συνεχίζει τη λειτουργία του μέχρι και σήμερα.

Κάθε γαϊδουράκι έχει το όνομα του, τις συνήθειες του και όπως θα γνωρίσετε οι ίδιοι, και τον χαρακτήρα του. Όταν επισκέπτεστε το CDR ένας από τους εθελοντές σας ξεναγεί στο χώρο, σας μιλάει για την ιστορία του και το πώς λειτουργεί και σας γνωρίζει μερικούς απο τους σταρ του χώρου. Τα γαϊδούρια είναι πολύ έξυπνα και κοινωνικά ζώα και αυτό θα δείτε και μόνοι σας καλύτερα. Αν φέρετε και μερικά καρότα μαζί σας, σίγουρα θα γίνετε γρήγορα καλοί φίλοι!

*Τη συγκεκριμένη περίοδο, το CDR για λόγους ασφάλειας δεν δέχεται επισκέψεις.

Λειτουργεί βασιζόμενο αποκλειστικά στους εθελοντές του κέντρου, που περνούν τις μέρες τους φροντίζοντας τα ζωντανά και στις δωρεές του κοινού. Πέρα από την οικονομική ενίσχυση, ένας υπέροχος τρόπος να βοηθήσεις είναι να “υιοθετήσεις” και εσύ ένα γαϊδουράκι, συμβάλλοντας έτσι στα έξοδα του.

Μάθε περισσότερα για το πώς μπορείς να βοηθήσεις οικονομικά και εσύ

Μάθε περισσότερα για το πώς μπορείς να γίνεις εθελοντής

Τα φιλιά μας

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επίσημο site

Evita