Συναντηθήκαμε με τη Σοφία ένα μεσημεράκι ενός πολύ ζεστού αλλά πολύ ήρεμου Αύγουστου για τα δεδομένα του νησιού μας. Φέτος ήταν ένα διαφορετικό καλοκαίρι για όλους μας, αλλά πολύ περισσότερο για εμάς τους κατοίκους των νησιών που έπρεπε να βιώσουμε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα για τα δεδομένα μας, να στεναχωρηθούμε, να αποδεχτούμε καταστάσεις αλλά και μέσα σε όλα, να ευχαριστηθούμε και το νησί μας όπως ποτέ άλλοτε. Η Σοφία δημιουργεί πρωτότυπα κερκυραϊκά σουβενίρ. Η Σοφία είναι το Viaggio Corfu. Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα.

Λίγα λόγια για το Viaggio Corfu

Αν έχεις βαρεθεί τα συνηθισμένα, αδιάφορα σουβενίρ τότε τα προϊόντα Viaggio θα σε ενθουσιάσουν. Σχεδιασμένα με αγάπη, αποτυπώνουν με το καλύτερο τρόπο τη κουλτούρα της Κέρκυρας και γίνονται όχι μόνο ιδανικό δώρο για τους αγαπημένους σου, αλλά και αντικείμενα καθημερινής χρησιμότητας για εσένα τον ίδιο.

Κούπες, σημειωματάρια, πάνινες τσάντες αλλά και pouches και συνεχώς προστίθενται νέα αντικείμενα. Τα σχέδια; Αντιπροσωπευτικά του νησιού. Εικόνες από τα καντούνια, τις φιλαρμονικές και παραδοσιακές κερκυραϊκές μορφές.

Σοφία πες μας δυο λόγια για σένα

– Κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και είμαι 38 χρονών. Έχω σπουδάσει Οικονομικά στο Αριστοτέλειο και Διεθνές Marketing Management στην Αγγλία και έχω μείνει και στην Έδεσσα για ένα διάστημα. Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και με την Κέρκυρα δεν έχω απολύτως καμία σχέση! Βρέθηκα στο νησί με τον άντρα μου λόγω δουλειάς και ο έρωτας ήταν ακαριαίος!

Αγαπημένοι σου προορισμοί;

-Νέα Υόρκη και Ιορδανία!

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Viaggio Corfu;

Γενικώς λατρεύω τα ταξίδια και πάντα αναζητώ τα πιο πρωτότυπα και ιδιαίτερα αναμνηστικά για να φέρω πίσω μαζί μου. Έχω ένα ολόκληρο ντουλάπι με κούπες από τους αγαπημένους μου προορισμούς και πολλά μικρότερα σουβενίρ συνήθως από τοπικές αγορές.

Ψάχνοντας στη Κέρκυρα, δυστυχώς διαπίστωσα ότι δεν υπήρχαν ευφάνταστα, μοντέρνα και την ίδια στιγμή αυθεντικά σουβενίρ που να αποτυπώνουν την μοναδική φινέτσα του νησιού. Κάπως έτσι, το 2019 γεννήθηκε η ιδέα και το Viaggio Corfu πήρε σάρκα και οστά.

Έμπνευση και σχεδιασμός;

Ζώντας στη Κέρκυρα, το μόνο εύκολο είναι να εμπνευστώ. Η έμπνευση βρίσκεται παντού γύρω μου. Στα κτίρια, στην ιστορία, στους ίδιους τους ανθρώπους. Δίπλα μου από την πρώτη στιγμή βέβαια, βρίσκεται το One Drop Consept Studio στη Θεσσαλονίκη που μετατρέπει όλες μου τις ιδέες σε χειροπιαστά αντικείμενα.

Πώς φαντάζεσαι το Viaggio Corfu σε μερικά χρόνια;

Ιδανικά κάτω από μια στέγη. Έναν χώρο ιδιαίτερο μέσα στη παλιά πόλη, ένα concept store που θα μπορούσε να στεγάσει όχι μόνο πολλά περισσότερα προϊόντα αλλά και να λειτουργεί και ως διαδραστικός χώρος γνωριμίας με τη Κέρκυρα. Mια γωνία με φωτογραφίες του νησιού, με βιντεοπροβολή των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων, ουσιαστικά ένα μέρος που ο κόσμος θα μπορούσε να γνωρίσει αληθινά το νησί και να συνδεθεί μαζί του.

Πού βρίσκει κάποιος τα προϊόντα σου;

Ο καθένας μπορεί πάντα να στείλει προσωπικό μηνυμα στη σελίδα μου στο instagram, να μάθει πληροφορίες και να κάνει δικό του ένα Viaggio Corfu. Στην πόλη της Κέρκυρας, θα βρείτε τα προϊόντα μου στο Αντι-Καιροί στη Πλατεία Δημαρχείου, στο βιβλιοπωλείο Πλούς, στο κατάστημα Memories στην Αγίων Πάντων και στο Τhe Alley Project.

Tι να περιμένουμε;

Πολλές νέες ιδέες για σχέδια βρίσκονται στα σκαριά για την επόμενη σεζον, αλλά να περιμένετε και μοναδικά κομμάτια και για τα Χριστούγεννα!

Ευχαριστώ Σοφία γι’αυτήν την τόσο όμορφη συζήτηση. Σου εύχομαι μόνο, πολλές πολλές δημιουργίες ακόμα και αστείρευτη ενέργεια!

Mπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης:

Simatis Real Leather. Τα αυθεντικά σανδάλια (και όχι μόνο) που πρέπει να γίνουν δικά σου

Δίπορτο. Ένα παραδοσιακό μαγειρείο της Κέρκυρας

Eβίτα