Η Μπρατισλάβα είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας, μια μικρή αλλά υπέροχη πόλη που καταφέρνει να σε κάνει να την ερωτευτείς με την πρώτη ματιά. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση απο τρεις πρωτεύουσες, την Βουδαπέστη, την Βιέννη και την Πράγα, καθιστώντας την έτσι και υπέροχη επιλογή για city break εάν βρεθείς κάπου κοντά. Aν είσαι λάτρης του καφέ τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα. Έχοντας επισκεφθεί την Μπρατισλάβα δυο φορές σε αυτό το άρθρο θα γράψω για τα καλύτερα καφέ και πού να τα βρεις!

Πριν ξεκινήσεις διάβασε τον οδηγό μου για την Μπρατισλάβα

Rannô Ptáča

Διεύθυνση: Štefaničova 6

To συγκεκριμένο βρίσκεται πολύ κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση από το hostel που έμενα, στην γωνία ενός ιστορικου κτιρίου. Ήταν η πρόταση ενός ντόπιου που γνώρισα και έτσι είπα να το δοκιμάσω. Εκεί θα βρεθείς εάν θέλεις να πιείς έναν πολύ καλό καφέ και κάτι να τσιμπήσεις, πριν ξεκινήσεις την εξερεύνηση σου καθώς έχει αρκετά πρωινά. Το όνομα του ούτως ή άλλως σημαίνει “το πρωινό πουλί”. Το εσωτερικό του είναι πολύ minimal αλλά και cosy με μεγάλα παράθυρα, για να χαζεύεις τον κόσμο.

Urban Bistro

☞ Διεύθυνση: Michalska 5

Όπως λέει και το όνομα του, είναι urban και σε περιμένει όλες τις ώρες της ημέρας, για έναν καφέ, ένα ιδιαίτερο σνακ ή ενα ποτήρι κρασί. Βρίσκεται στο κέντρο της Παλιάς Πόλης, οπότε σίγουρα θα το πάρει το μάτι σου. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται απο industrial πινελιές και το όλο ύφος του αποπνέει κάτι χαλαρό αλλά ταυτόχρονα προσεγμένο.

Bistro St. Germain

Από τα καλύτερα καφέ στην Μπρατισλάβα είναι το Bistro St. Germain.Το απόλυτο συνώνυμο του cosyness αυτό το bistro το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Μπαίνοντας βλέπεις βιβλιοθήκες γεμάτες βιβλία, ζεστά χρώματα, πολύχρωμα λαμπάκια και ατμόσφαιρα που θυμίζει Παρίσι. Θυμάμαι να έχω κάτσει και με μια κούπα ζεστό καφέ να ξεφυλλίζω το βιβλίο μου. Το μάτι μου πήρε πολλά λαχταριστά γλυκά στα τραπέζια ενώ ο κατάλογος περιείχε μια μεγάλη ποικιλία σε ζεστά πιάτα, όπως σούπες και πιάτα ημέρας αλλά επίσης πρωινά και ξεχωριστές σαλάτες

Το St. Germain βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο, αλλά σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την Παλιά Πόλη. Θα χρειαστείς 5-10 λεπτά για να φτάσεις εδώ από την πλατεία Hviezdoslav. Αναζήτησε τη στάση του τρόλεϊ στην οδό Cintorinska "Nemocnica sv. Michala "- ακριβώς πίσω από αυτό, όταν στρίβεις αριστερά, θα δείς ένα μικρό πέρασμα όπου πρέπει να πάς. Το St. Germain θα είναι στα αριστερά σου, στην οδό Rajska 7.

Να απολαύσετε τον καφέ σας!

Εβίτα.