Το πρωινό δεν χρειάζεται συστάσεις. Tο αγαπάμε γιατί μας δίνει το απαραίτητο boost που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Το brunch από την άλλη, αυτό το υπέροχο “πάντρεμα” του breakfast με το lunch (ευχαριστούμε τους Άγγλους φίλους μας για την ιδέα), το trend των τελευταίων χρόνων που αγαπήθηκε και στην Ελλάδα, αποτελεί και το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας, όταν εξερευνούμε έναν καινούριο προορισμό. Τί παίζει όμως στην Κέρκυρα; Ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σου τα αγαπημένα μου μαγαζιά για πρωινό και brunch στην Κέρκυρα!

👉 Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης να βρεις τα κρυμμένα καφέ στην παλιά πόλη της Κέρκυρας

Γιατί αγαπάμε το brunch; Φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, καθώς το επίκεντρο δεν είναι το φαγητό αλλά η παρέα και αυτό είναι so true. Στο συγκεκριμένο άρθρο όμως θα σου προτείνω μαγαζιά στα οποία εκτός από την καλή παρέα που θα βάλεις εσύ, θα βρεις και εξαιρετικές προτάσεις. Βγάλε χαρτί και σημείωσε, βγάλε κινητά και άρχισε τα follow, ήρθε η ώρα να σου ανοίξω την όρεξη και να σου γράψω τις αγαπημένες μου προτάσεις για πρωινό και brunch στην Κέρκυρα. Ξεκινάμε.

👉 Δες και μερικές ακόμα νέες αφίξεις σε καφέ, brunch & ποτό στην Κέρκυρα (2022)

Saltino

Θα αναγνωρίσεις το Saltino από μακριά. Αποπνέει έναν αέρα Ιταλίας, ένα bakery που θα αντίκρυζες σε κάποιο στενό στην Μπολόνια και που τόσο φυσικά έχει ταιριάξει δίπλα στα σκαλάκια της Ευγενίου Βουλγάρεως. Η οικογενειακή αγάπη προς την Ιταλία που γέννησε πριν χρόνια το Salto, ένα από τα top εστιατόρια του νησιού, δημιούργησε πρόσφατα και το μικρότερο «παιδάκι» που ακούει στο όνομα Saltino.

Το Saltino αυτοπροσδιορίζεται σαν ένα ευρωπαϊκού style bake & coffee spot, που προσφέρει εξαιρετικό καφέ από την βραβευμένη Cafetierra και επιλεγμένα, χειροποίητα σάντουιτς, ψωμιά και γλυκά και εγώ πρέπει να σου πω ότι ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τα δοκιμάσεις όλα. Στο Saltino μπορείς να απολαύσεις σάντουιτς που φτιάχνονται κάθε πρωί με φρέσκο χειροποίητο προζυμένιο ψωμί (καλαμποκιού ή πολύσπορο) σε πολλές εκδοχές, με επιλεγμένα ελληνικά τυριά και αλλαντικά χωρίς να λείπουν φυσικά και οι vegan και vegetarian εκδοχές. Μπορείς επίσης να επιλέξεις μια δροσερή τορτίγια ή κάποιο από τα σπιτικά γλυκά του γιατί guess what, μιλάμε για γλυκά που φτάχνονται καθημερινά από μαμαδίσια χέρια με τα πιο φρέσκα, τοπικά υλικά, όπως κολασμένα chocolate fudge, red velvet και σούπερ δροσερά lemon pie και τάρτες φρούτων. Καλή σου απόλαυση!

Evita’s choice: Pastrami Sandwich, Lemon pie

Facebook: Saltino / Saltino Corfu

Barista Street Cafe

To street cafe που δεν μένει ποτέ στάσιμο, λατρεύει τον εξαιρετικό καφέ αλλά και τις ιδιαίτερες προτάσεις για πρωινό και brunch, δίνει έμφαση στην λεπτομέρεια, στα φρέσκα υλικά και στον προσεγμένο τρόπο συνδυασμού γεύσεων. Θα το βρεις λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, στην περιοχή Τρία Γεφύρια και σου προτείνω είτε να κάνεις μια στάση ή να πάρεις τα καλούδια τους και να συνεχίσεις το δρόμο σου προς τις παραλίες μας.

Το μενού του Βarista Street Cafe είναι health-oriented και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, detox smoothies, classic μπαγκέτες και τορτίγες, θρεπτικά yogurt bowls με φρέσκα φρούτα και superfoods, σαλάτες όσπριων και λαχανικών και pancakes με συνδυασμούς που θα σε εντυπωσιάσουν. Δεν θα ξέρεις τί να διαλέξεις, οπότε η καλύτερη λύση είναι να το επισκεφθείς περισσότερες από μια φορές.Trust me.

Evita’s choice: Iron Yogurt Bowl, Vanilla Apple Pancakes

Facebook: Barista Street Cafe / Instagram: @barista_street_cafe

Favella nο17

Mεταφερόμαστε στο κέντρο και συγκεκριμένα στην παλιά πόλη. Το Favella no17 βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες μικρές πλατείες του Καμπιέλου και ο ευκολότερος τρόπος για να το βρεις είναι εντοπίζοντας τη Πλατεία Κρεμαστής και συνεχίζοντας δεξιά και πάνω.Το νεαρό ζευγάρι ιδιοκτητών δημιούργησαν με μεράκι και αγάπη έναν ιδιαίτερο εσωτερικό χώρο, γεμάτο ευφάνταστες πινελιές, ενώ ο εξωτερικός χώρος περιτριγυρίζεται από το πιο απλό αλλά γοητευτικό τοπίο. Τα κτίρια της παλιάς πόλης, τις απλωμένες μπουγάδες και τις ροζ μποκαμβίλιες που το πλαισιώνουν. Εκεί μπορείς να απολαύσεις έναν καφέ νιώθοντας τα όμορφα κερκυραϊκά vibes, ενώ παράλληλα θα απολαύσεις μερικά από τα καλύτερα pancakes του νησιού και όχι μόνο.

Evita’s choice: Pancakes μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Facebook: Favela no17 / Instagram: @favela_17

Gialos Coffee Bar

Φεύγουμε από την παλιά πόλη και σε πάω σε ένα all day cafe με θέα τη θάλασσα και το Φρούριο, στην περιοχή της Γαρίτσας. Ο λόγος για το Gialos Coffee Bar, το πρώτο cafe που άνοιξε στην περιοχή (2006), ιδανικό spot για όσους θέλουν να απολαμβάνουν το πρωινό τους αλλά και την ομορφότερη θέα του νησιού μας. Oι προτάσεις του για πρωινό και brunch υπόσχονται να σε ενθουσιάσουν (aν είσαι λάτρης των αυγών θα με αγαπήσεις) καθώς είναι ένα κατάστημα που δεν σταματά να εξελίσσεται και να αναζητάει καινούριες γεύσεις. Mην παραλείψεις να ρίξεις μια ματιά και στο εσωτερικό του, καθώς κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα πιο well decorated καφέ του νησιού.

Αυγά Benedict, Croque Madame και Croque Monsieur είναι μόνο μερικές από τις πεντανόστιμες και προσεγμένες προτάσεις του αλλά και για όσους αναζητούν γλυκές γεύσεις, προτείνω pancakes με φρούτα του δάσους. Όλα τα πιάτα στο Gialos, φτιάχνονται με τοπικά υλικά, όπως βούτυρο Κέρκυρας και χειροποίητες μαρμελάδες και φυσικά από συνταγές με μπόλικη “μαμαδίστικη” αγάπη.

Evita’s choice: Eggs Benedict

Facebook: Gialos Coffee Bar / Instagram: @gialoscoffeebar

Starenio Bakery

Στη βγαλμένη απο παραμύθι Πλατεία Δημαρχείου, βρίσκεται το Σταρένιο που υπόσχεται να σου κλέψει την καρδιά με τις υπέροχες γεύσεις του και τα σπιτίσια vibes του. Το εσωτερικό του είναι μικρό, ίσα για να χωράει όλη τα καλούδια που ετοιμάζει καθημερινά με αγάπη, και μπορείς είτε να πάρεις κάτι στο χέρι, είτε να κάτσεις σε ένα από τα τραπεζάκια του και να φας το πρωινό σου μαζί με καφέ ή χυμό . Μετράει 27 χρόνια λειτουργίας (άνοιξε τις πόρτες του το 1994 ως φούρνος), λειτουργεί σαν μια σπιτική “οικογένεια” γεύσης μιας το περισσότερο από το προσωπικό βρίσκεται για χρόνια κοντά του και και ειδικά αν είσαι healthy food lover ή vegan, πες πως βρήκες τον παράδεισο σου.

Tα πάντα στο Σταρένιο είναι χειροποίητα και φτιαγμένα με αγάπη, από τα ψωμιά και τις μαρμελάδες μέχρι την ίδια τη ζύμη για τις πίτες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις vegan επιλογές, με προτάσεις μεταξύ άλλων όπως πίτες με σπανάκι/βαλεριάνα ή κολοκύθα κίτρινη/ πιπεριές/καρότο/παντζάρι/πλιγούρι. Πρόσφατα βραβευτηκε άλλωστε στην κατηγορία Best Restaurant / Chain with Vegan Options των Vegan Awards 2020. Πρέπει να το δοκιμάσετε!

Evita’s choice: Πίτα με κοτόπουλο/σπανάκι/παρμεζάνα (non vegan)

Facebook: Starenio Bakery / Instagram: @Starenio_bakery

Kαλή σας όρεξη!

Εβίτα