Μόλις 20 χλμ. από την άκρως ερωτεύσιμη Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και τα καντούνια της, βρίσκεται ένα από τα πιο ιδιαίτερα φυσικά τοπία, όχι μόνο του νησιού αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Ο λόγος για την παραλία του Ίσσου με τα κρυστάλλινα νερά, τους αμμόλοφους και αυτή την όψη “ερήμου” που θα σε μαγέψει από την πρώτη στιγμή που πατήσεις το πόδι σου στην χρυσαφένια άμμο. Ας δούμε λοιπόν 10 φωτογραφίες από την “έρημο” της Κέρκυρας.

 Βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία, ακριβώς μπροστά από την Λίμνη Κορισσίων που αποτελεί το σημαντικότερο υδροβιότοπο στο νησί του Ιονίου και είναι μια προστατευμένη περιοχή Νatura. Αυτό σημαίνει ότι στην γύρω περιοχή δεν θα βρεις εστιατόρια και καφέ, ωστόσο η παραλία είναι σε κάποιο μέρος της οργανωμένη με ξαπλώστρες και διαθέτει και ένα “beach bar”. Η πρόσβαση μέχρι την παραλία είναι πολύ εύκολη και υπάρχει άνετος χώρος για να σταθμεύσεις το όχημα σου.

👉 Διάβασε επίσης για τις αγαπημένες μου παραλίες στην Κέρκυρα

Είναι μια από τις πιο μεγάλες παραλίες της Κέρκυρας και τα νερά της είναι ρηχά και τις περισσότερες φορές ήρεμα, ενώ είναι και αρκετά καθαρά.(Γαλάζια Σημαία το 2014)

Οι τεράστιοι φυσικοί αμμόλοφοι ή αμμοθίνες που απλώνονται γύρω από την παραλία, δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο που θυμίζει έρημο, ενώ στη βόρεια πλευρά της ξεκινάει το μοναδικό κεδροδάσος του νησιού. Αποτελείται από θαλασσόκεδρους, ένα είδος κέδρου που αναπτύσσεται στη βόρεια Μεσόγειο σε παράκτιες εκτάσεις άμμου. 

Η παραλία του Ίσσου θεωρείται από τα πιο ιδανικά spot για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα αν βρεθείς στην Κέρκυρα, γι’ αυτό θα παρατηρήσεις ότι οι περισσότεροι επισκέπτες της παραλίας δεν φεύγουν ποτέ πριν από τη Δύση του ήλιου, και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Ανέβα σε έναν από τους αμμόλοφους και απόλαυσε, αν όχι το καλύτερο, τότε ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του νησιού.

Εβίτα