Αδιαμφησβήτητα η κρυφή βασίλισσα του Ιονίου, ένα νησί με απόκοσμη ομορφιά, θέες που κόβουν την ανάσα και φυσικά τοπία που όμοια τους δεν συναντάς πουθενά στην Ελλάδα. Ένα νησί που επισκιάζεται από την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα και την διάσημη Λευκάδα αλλά διατηρεί μια μαγεία για λίγους γνώστες, τους επισκέπτες εκείνους που την περπάτησαν, την εξερεύνησαν και δεν μπορούν πλέον να την ξεχάσουν. Ένα νησί τόσο μεγάλο, που ακόμα και την πιο τουριστική περίοδο δεν θα νιώσεις ποτέ οχλαγωγία, παρά μόνο την απόλυτη χαλάρωση. Ο λόγος φυσικά για την Κεφαλονιά, το αγαπημένο μου νησί και σήμερα θα σου πώ για τις αγαπημένες μου παραλίες, μερικές μόνο από τις απίστευτα πολλές παραλίες που θα σε ενθουσιάσουν.

Μύρτος, ο διάσημος

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού, κατέχει φυσικά γαλάζια σημαία, είναι 11 φορές βραβευμένη ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας σε ψηφοφορία του thalassa.gr και μια από τις καλύτερες παγκοσμίως για περισσότερο από δέκα συναπτά έτη. Αν όλα αυτά δεν σε έπεισαν τότε σίγουρα θα πειστείς, όταν την αντικρύσεις για πρώτη φορά από ψηλά αλλά και όταν κολυμπήσεις στα άγρια νερά της. Βρίσκεται στο Δήμο Πυλαρέων, 30 χλμ από το Αργοστόλι. Είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της, αλλά λόγω της μεγάλης έκτασής της, υπάρχει άφθονος χώρος για την ομπρελίτσα σου.

👉 Διάβασε επίσης: Γιατί ο Μύρτος είναι περισσότερα από μια παραλία

Mακρύς Γιαλός, Πλατύς Γιαλός και Γραδάκια

Τις τρεις παραλίες αυτές τις βάζω μαζί διότι βρίσκονται στην ίδια περιοχή και είναι οι πιο κοντινές σε απόσταση, μόλις 5 λεπτά από το Αργοστόλι. Το ότι βρίσκονται τόσο κοντά στην πόλη δεν σημαίνει καθόλου οτι είναι μέτριας ομορφιάς, κάθε άλλο, διαθέτουν καταγάλανα νερά και ο Μακρύς Γιαλός είναι ό,τι πιο κοσμοπολίτικο έχει να προσφέρει η Κεφαλονιά από άποψη beach bar και παροχών.

Photo by spiros xanthos on Unsplash
Αντίσαμος, η πράσινη

Προσωπικά, μια από τις αγαπημένες μου παραλίες στην Κεφαλονιά είναι η Αντίσαμος, η οποία βρίσκεται 22 χλμ από το Αργοστόλι, κοντά στο λιμάνι της Σάμης. Είναι από τις παραλίες εκείνες που βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο, μιας και τα κυπαρίσσια φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι τα πρώτα βότσαλα της. Για να φτάσεις μέχρι εκεί, ακολουθείς μια από τις πιο πράσινες διαδρομές του νησιού και φυσικά μην ξεχάσεις να σταματήσεις στο πλάτωμα πριν την παραλία για να φωτογραφηθείς.

Photo by Faos Luxury Apartments Agia Efimia Kefalonia
Αϊ Χέλης, ο classic

Μια όμορφη παραλία στα νότια του νησιού κοντά στο χωριό Σβορωνάτα. Είναι αρκετά μεγάλη σε έκταση, έχει εύκολη πρόσβαση και ρηχά νερά και είναι ιδανική για οικογένειες αλλά και λάτρεις της ρακέτας.

Πηγή https://www.inkefalonia.gr/
Πετανοί, οι μακρινοί

Το όνομα σημαίνει “νερά που κινούνται διαρκώς” και αυτό γιατί στην συγκεκριμένη παραλία το θαλασσινό νερό, μπλέκεται με τα νερά που κατεβαίνουν από τις πηγές του βουνού. Μια παραλία που βρίσκεται κοντά στο Ληξούρι αλλά πραγματικά αξίζει την μεγάλη διαδρομή που θα κάνεις. Υπάρχουν καφέ και εστιατόρια (ευτυχώς λίγα) και είναι οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της.

Ξι, η κόκκινη

Μια παραλία που διαφέρει εντελώς από τα χρώματα που θα συναντήσεις γενικά στην Κεφαλονιά. Βρίσκεται στα νότια του νησιού και ξεχωρίζει για την κεραμυδί απόχρωση της άμμου αλλά και τον άργυλο που θα βρεις για το φυσικό σου “σπα”. Επίσης τα νερά της είναι πολύυυυ ρηχά.

Φτέρη, η εξωτική

Μια από τις πιο εξωτικές παραλίες του νησιού, μαζί με την ακριβώς διπλανή της το Αμμίδι, βρίσκεται κοντά στο χωριό Ζόλα, μόλις μισή ώρα από το Αργοστόλι και η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός σχετικά δύσκολου μονοπατιού ή με taxi boat που αναχωρούν από το λιμάνι της Αγίας Κυριακής (κόστος 15€). Μην παραλείψετε να έρθετε εξοπλισμένοι με νερά, σνακ και ομπρέλες.

Disclaimer: Υπάρχουν πολλές, πολλές ακόμα υπέροχες παραλίες στο νησί. Στο άρθρο αυτό συγκέντρωσα μερικές μόνο από τις δικές μου αγαπημένες και περιμένω με ανυπομονησία και τις δικές σας προτάσεις.

Kαλές βουτιές!

Εβίτα.