Ή αλλιώς αυτό που συμβαίνει όταν μια αρχαιολόγος, ξεκινάει τις “ανασκαφές” στον χώρο της μόδας και ξετρυπώνει διαμαντάκια. Όπως δηλώνει και το όνομα του, το The Alley βρίσκεται σε ένα από τα πιο γραφικά καντούνια της Παλιάς Πόλης στην Κέρκυρα και στο μικρό και χαριτωμένο εσωτερικό του μπορείς να βρεις μερικά από τα πιο ιδιαίτερα αναμνηστικά του νησιού αλλά και ρούχα, κοσμήματα και μικροαντικείμενα Ελλήνων designers. To The Alley, είναι το νέο κατάστημα στην Κέρκυρα που πρέπει να ανακαλύψεις.

Mια μικρή ιστορία

Μια σκέψη χρόνων έγινε πραγματικότητα και η ιδιοκτήτρια, Σοφιάνα Δραγανίγου άλλαξε επαγγελματική πορεία και από τις αρχαιολογικές ανασκαφές αποφάσισε να ασχοληθεί με το κομμάτι της μόδας, χωρίς όμως να ξεχνάει την αγάπη της για την αρχαιολογία, καθώς όπως θα δεις πολλά από τα αντικείμενα στο κατάστημά της έχουν σχέση με την Αρχαία Ελλάδα αλλά και την ιστορικότητα της Κέρκυρας.

Σκοπός της Σοφιάνας ήταν να δημιουργήσει μια μικρή “φωλιά” ιδιαίτερων αντικειμένων, ένα κατάστημα ιδανικό για τον επισκέπτη που αναζητά ένα ξεχωριστό ενθύμιο, αλλά και σημείο αναφοράς για τον κάτοικο της Κέρκυρας που θέλει να αγοράσει ένα δώρο με στυλ και ιστορία. Οι σκέψεις υπήρχαν στο μυαλό της για κάποιο διάστημα, οι πιθανές εταιρείες για συνεργασία επίσης, οπότε όταν βρέθηκε και ο κατάλληλος χώρος, ένιωσε πως το timing ήταν σωστό και έπρεπε να προχωρήσει!

Έτσι λοιπόν από τον Ιούνιο του 2021, στην Αγίου Βασιλείου, άνοιξαν οι πόρτες του The Alley, το οποίο αγαπήθηκε τόσο από τους επισκέπτες του νησιού μας αλλά και απο τους ντόπιους.

Στο Τhe Alley, μεταξύ άλλων θα βρεις σανδάλια και τσάντες SimatisRealLeather, κούπες, tote bags αλλά και άλλες δημιουργίες ViaggioCorfu αλλά και τα καλαίσθητα προϊόντα της Α Future Perfect, της Αθηναϊκής εταιρείας που δημιουργήθηκε από αρχιτέκτονες οι οποίοι χρησιμοποιούν διάφορα υλικά όπως σκυρόδεμα, πορσελάνη, ορείχαλκο για να φτιάξουν προϊόντα εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική, την πόλη αλλά και το ελληνικό καλοκαίρι και τα ταξίδια.

👉 Διάβασε εδώ περισσότερα για τα χειροποίητα Κερκυραϊκά σανδάλια SimatisRealLeather αλλά και τα ξεχωριστά αναμνηστικά της ViaggioCorfu

Άλλες ελληνικές εταιρείες είναι η TheFelters και η Bleeckerandlove, ενώ στο κομμάτι της ένδυσης, το πρώτο ρόλο έχουν γαλλικές εταιρείες, σε boho και ρομαντικό στυλ, όπως η thekorner, lara-ethnics κ.α

📍 Βρες το The Alley στην Αγίου Βασιλείου 14

👉 Facebook: The Alley Project Corfu / Instagram: The Alley Project

Evita