Τον τελευταίο χρόνο στην πόλη της Κέρκυρας είχαμε αρκετές, πολύ ενδιαφέρουσες αφίξεις και δεν γινόταν να μην σου ετοιμάσω κάτι σχετικό. Σε αυτό το άρθρο συγκέντρωσα μερικά νέα μαγαζιά που άνοιξαν τις πόρτες τους στο νησί μας – σε καντούνια και μη – στα οποία μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικό καφέ, πρωινό, brunch και light γεύματα αλλά και εκλεκτά ποτά και cocktails για τις βραδινές σου βόλτες.

Τι καινούριο παίζει λοιπόν; Ξεκινάμε αλφαβητικά!
Cali Bistrotheque

Η πιο φρέσκια προσθήκη της πόλης – άνοιξε τις πόρτες του μόλις ένα μήνα πριν – ακούει στο όνομα Cali Bistrotheque. Με όνομα εμπνευσμένο από την Κολομβία (και φυσικά ανάλογο style), ήρθε να φέρει αέρα ανανέωσης στην πολυσύχναστη Πλατεία Γεωργάκη. Προσφέροντας εξαιρετικό καφέ, μεγάλη ποικιλία σε επιλογές πρωινού, brunch, αλλά και γευμάτων για εσένα που είσαι on the go αποτελεί ένα νέο all day spot στην πόλη. Παράλληλα μπορείς να το επισκεφθείς και το βράδυ και να πιείς το κρασί σου με την συνοδεία ξεχωριστών μουσικών επιλογών.

Επέλεξε το τραπέζι σου, είτε στον εσωτερικό του cosy χώρο είτε έξω στην πλατεία όπου μπορείς να νιώθεις την ζωντάνια της πόλης και διάλεξε μεταξύ πολλών γλυκών αλλά και αλμυρών επιλογών όπως λαχταριστά pancakes, ομελέτες και πιάτα βασισμένα στο αυγό, υγιεινές τορτίγιες αλλά και δροσερά yogurt bowls και φυσικά πολλά σάντουιτς. Αν από την άλλη ο δρόμος σου σε βγάλει στο Cali Bistrotheque μεσημεράκι, μην διστάσεις να συνοδεύσεις το κρασί σου με ένα πιάτο γευστικών ζυμαρικών ή ένα ζουμερό burger!

Το βράδυ, ο χώρος μεταμορφώνεται και φιλοξενεί djs όλων των μουσικών σκηνών για εσένα που θέλεις να απολαύσεις το ποτό σου και να διασκεδάσεις μέχρι αργά.

Ακολούθησε το Cali Bistrotheque σε facebook & instagram

📍Λαυρεντίου Βροκίνη 6, τηλ. 2661 022144

Chàvez Cafeteria Drinkeria

Μην ψάχνεις άλλο, το Chàvez Cafeteria Drinkeria αποτελεί το νέο σημείο αναφοράς στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας! Το ξεχωριστό αναγεννησιακό design του θα σε ενθουσιάσει, ο εξαιρετικός καφές αλλά φυσικά και τα signature cocktails του θα σε ξετρελάνουν και η τοποθεσία του ακριβώς εκεί που χτυπάει η καρδιά της Παλιάς Πόλης εγγυημένα θα σε κάνει θαμώνα του!

Το Chàvez Cafeteria Drinkeria έκανε δυνατό opening την Μεγάλη Εβδομάδα του 2022 και έγινε αμέσως το new place to be που αγαπήθηκε από άτομα όλων των ηλικιών. Ένας χώρος που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, θεατρικός, ξεχωριστός, εκφραστικός. Το μοναδικό design του έχει έναν ναρκισσισμό που δεν αποζηταει τίποτα λιγότερο από την τελειότητα, συμβαδίζοντας με την άποψη του Γιώργου Τσενεμπή, (ιδιοκτήτη και του ανθρώπου που ανέλαβε εξ αρχής αποκλειστικά όλο το concept) πως: “το ίδιο τέλεια οφείλουμε να είναι η συνολική εμπειρία του εκάστοτε επισκέπτη κατά τη διαμονή του στο χώρο μας από την καλοσυνάτη υποδοχή έως το εγκάρδιο αντίο”

Ιδανικό για οποιαδήποτε μορφή break μέσα στην πολη, είτε αυτό είναι coffee break από νωρίς το πρωί με ποιοτικό καφέ συνοδευόμενο από ολόφρεσκα σνακ, είτε μια ανάπαυλα από τα ψώνια και την βόλτα, το Chàvez Cafeterìa Drinkeria χρωματίζει την καθημερινότητα μας με ένα ποτήρι κρασί η ένα ζεστό ρόφημα. Τα βράδιατο Chàvez Cafeterìa Drinkeria ξετυλίγει μια άλλη του όψη. Ο συνδυασμός των signature cocktails με το γευστικό street food που θα συναντήσεις ρίχνοντας μια μάτια στον κατάλογο, ανεβάζουν στροφές στην απόλαυση. Χρώματα, ιδέες, χειροποίητες παρασκευές, premium ποτά μιξαρονται με επιλεκτική μουσική και δημιουργούν μια εμπειρία που σίγουρα θα θελήσεις να ξαναζήσεις.

Ακολούθησε το Chàvez Cafeteria Drinkeria σε facebook & instagram

📍Ευγενίου Βουλγάρεως 52, τηλ. 26610 46151

Πορσελάνη Cafe

Το γνωστό σε όλους, ιστορικό και λατρεμένο Καντούνι του Μπίζη χωρίς αμφιβολία εκπέμπει μια ξεχωριστή ενέργεια που ελκύει ανθρώπους με ιδιαίτερη αισθητική να δημιουργήσουν χώρους που αγγίζουν την καρδιά μας. Κάπως έτσι βρέθηκε και η κ. Σεβαστή κατευθείαν από την Αθήνα στην καρδιά της Κέρκυρας, να πραγματοποιεί το όνειρό της και να μας προσκαλεί όλους σε αυτό!

Ένας χώρος με τεράστια ιστορία (ξεκίνησε άλλωστε σαν πρώην στάβλος του Αρχοντικού Κομπιτσίου του 1680) μεταμορφώθηκε από τα χέρια της κ. Σεβαστής σε ένα ρετρό καφέ – μπιστρό με αγάπη στον παλιό καλό κινηματογράφο, την κλασσική και τζαζ μουσική και ο,τιδήποτε vintage. Η διαμόρφωση του χώρου διήρκησε αρκετούς μήνες καθώς όλα τα αντικείμενα – από τον μεγαλύτερο πίνακα και τα τραπεζοκαθίσματα έως το μικρότερο κουταλάκι – επιλέχθηκαν με μαεστρία και ήρθαν κατευθείαν από ιδιαίτερες αντικερί.

Φτάνοντας στο Πορσελάνη Cafe, αντικρύζεις ένα καφέ το οποίο έχει δέσει απόλυτα με την ιστορικότητα και την ομορφιά της Κέρκυρας. Μπαίνοντας στο εσωτερικό, δεν γίνεται να μην νιώσεις την σπιτική θαλπωρή, σαν να βρίσκεσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου με την “μαμά” Σεβαστή να ετοιμάζει τον καφέ σου και κάποιο από τα πιάτα πρωινού που ακούνε στα ιδιαίτερα ονόματα Λουμιέρ, Θρυψαλάκι, Μαντάμ Τσαγιερό όσο εσύ “ταξιδεύεις” στο χρόνο από τα μουσικά ακούσματα και μεταφέρεσαι σε μια άλλη εποχή.

Πολλά βράδια, το Πορσελάνη Cafe μας προσκαλεί σε ιδιαίτερες βραδιές live jazz και τότε η μαγεία του χώρου σε συνδυασμό με την αισθαντικές νότες και τα ιδιαίτερα συνοδευτικά πιάτα των κρασιών, υπόσχονται να απογειώσουν την εμπειρία μας.

Ακολούθησε το Πορσελάνη Καφέ σε facebook & instagram

📍Μανιαρίζη Αρλιώτη 7, Καντούνι Μπίζη, τηλ. 26610 42542

👉 Διάβασε επίσης για μερικά ακόμα αγαπημένα μαγαζιά για πρωινό και brunch στην Κέρκυρα.

Καλές βόλτες!

Εβίτα